Nieuws

Ontdek het laatste nieuws over microkredieten, initiatieven van Impulskrediet en van onze partners en tips en tricks voor je ondernemingsplannen.

Startersgids Altijd onderweg

Je bruist van enthousiasme en ideeën om een eigen zaak te starten. Maar hoe ga je van ondernemingsdroom naar zakelijk succes? De startersgids van VLAIO wijst je de weg in het starterslandschap in Vlaanderen. Het is jouw reisgids richting succesvol ondernemen.

Lees meer

Een succesvolle kredietaanvraag indienen

Een Impulskrediet aanvragen is niet moeilijk. Om je slaagkansen te vergroten is een goede voorbereiding essentieel. We zetten hier alle noodzakelijke elementen voor een succesvolle aanvraag op een rijtje en geven enkele tips.

Lees meer

Een ondernemingsplan opstellen

Wil je starten met je eigen zaak of heb je groeiplannen? Dan is een ondernemingsplan cruciaal. Het helpt je om je plannen om te zetten in concrete acties. Zo sta je sterker aan de start van jouw ondernemersavontuur. In dit artikel ontdek je de bouwstenen van een goed ondernemingsplan.

Lees meer

In gesprek met kredietconsulent Jan Moeyaert

Impulskrediet helpt ondernemers die moeilijk of geen toegang hebben tot bankfinanciering. Zij kunnen een microkrediet aanvragen voor een eigen zaak. Kredietconsulent Jan Moeyaert blikt tevreden terug op de realisaties van 2023.

Lees meer

#Ikkooplokaal

De toegevoegde waarde van de lokale winkelier voor een gezellige en mooie buurt lijkt evident. Toch blijft het belangrijk om de buurt bewust te blijven maken van het belang van lokaal shoppen.

Lees meer

Waar let je op bij een bedrijfsovername?

Wist je dat de overname van een onderneming een lager risico met zich mee brengt dan het starten met een eigen onderneming? Maar waar let je op bij de overname van een onderneming? Wat is de onderneming bij overname waard? 5 tips van onze partner Overnamemarkt.

Lees meer

Ondernemen tijdens de Corona-crisis

Het Corona-virus en de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het virus hebben ongetwijfeld een impact op je onderneming en jou als persoon. We begrijpen hoe moeilijk deze periode voor ondernemers is. Zie je het bos nog door de bomen wat betreft de maatregelen waar je mogelijk aanspraak op maakt? Zijn er dingen waar wij bij kunnen helpen? Wij blijven graag tot je dienst. 

Lees meer

Starten? De UNIZO Starterstool kan je daarbij helpen.

Klaar om je eigen zaak te starten? Maak kennis met de Starterstool van UNIZO. Om van jouw geweldig idee, een concreet ondernemingsplan en op termijn een duurzame onderneming te maken, dien je heel wat stappen te doorlopen. De collega’s van UNIZO helpen je bij elke stap van het ondernemer worden. Hoe? Met de UNIZO Starterstool.

Lees meer

Impulskrediet partner VDAB in de kijker

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) is er ook voor zelfstandigen en ondernemers. Maar waarvoor kun je als zelfstandige bij de VDAB terecht? Impulskrediet partner VDAB in de kijker.

Lees meer