Nieuws

Ontdek het laatste nieuws over microkredieten, initiatieven van Impulskrediet en van onze partners en tips en tricks voor je ondernemingsplannen.

#Ikkooplokaal

De toegevoegde waarde van de lokale winkelier voor een gezellige en mooie buurt lijkt evident. Toch blijft het belangrijk om de buurt bewust te blijven maken van het belang van lokaal shoppen.

Lees meer

Waar let je op bij een bedrijfsovername?

Wist je dat de overname van een onderneming een lager risico met zich mee brengt dan het starten met een eigen onderneming? Bij Impulskrediet ontvangen wij steeds vaker vragen over bedrijfsovernames. Maar waar let je op bij de overname van een onderneming? Wat is de onderneming bij overname bijvoorbeeld waard? 5 tips van onze partner Overnamemarkt.

Lees meer

Ondernemen tijdens de Corona-crisis

Het Corona-virus en de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het virus hebben ongetwijfeld een impact op je onderneming en jou als persoon. We begrijpen hoe moeilijk deze periode voor ondernemers is. Zie je het bos nog door de bomen wat betreft de maatregelen waar je mogelijk aanspraak op maakt? Zijn er dingen waar wij bij kunnen helpen? Wij blijven graag tot je dienst. 

Lees meer

Starten? De UNIZO Starterstool kan je daarbij helpen.

Klaar om je eigen zaak te starten? Maak kennis met de Starterstool van UNIZO. Om van jouw geweldig idee, een concreet ondernemingsplan en op termijn een duurzame onderneming te maken, dien je heel wat stappen te doorlopen. De collega’s van UNIZO helpen je bij elke stap van het ondernemer worden. Hoe? Met de UNIZO Starterstool.

Lees meer

Altijd onderweg

In Vlaanderen zijn er heel wat begeleidingsmogelijkheden voor startende ondernemers. Maar soms is het best een klus om je weg te vinden tussen alle mogelijkheden. Waar begin je je reis? VLAIO, het Agentschap Innoveren & Ondernemen, heeft daarom een reisgids ontwikkelt die jou op weg helpt met jouw ondernemersreis.

Lees meer

Impulskrediet partner VDAB in de kijker

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) is er ook voor zelfstandigen en ondernemers. Maar waarvoor kun je als zelfstandige bij de VDAB terecht? Impulskrediet partner VDAB in de kijker.

Lees meer