Ondernemen tijdens de Corona-crisis

Het Corona-virus en de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het virus hebben ongetwijfeld een impact op je onderneming en jou als persoon.  

We begrijpen hoe moeilijk deze periode voor ondernemers is. Daarom horen we graag hoe het met je gaat.
Heb je je activiteit aangepast aan de huidige situatie of is dit niet mogelijk?

Of heeft deze periode van wat meer tijd misschien wel gezorgd voor heel wat creatieve ideeën die je nu eindelijk kan uitwerken? Zie je het bos nog door de bomen wat betreft de maatregelen waar je mogelijk aanspraak op maakt? Zijn er verder dingen waar wij bij kunnen helpen?

Laat het ons weten.

Wil je even babbelen of ideeën aftoetsen met iemand van ons, aarzel dan niet om ons te contacteren. Dit kan via:

Wij blijven graag tot je dienst. 

Coronalijn

 

Maak alvast kennis met de belangrijkste coronamaatregelen

Neem een kijkje op de website van het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen en Unizo. Daar vind je heel wat informatie overzichtelijk samengebracht en lees je meteen voor welke maatregelen jij in aanmerking komt.

Een overzicht met de verschillende coronamaatregelen rond ondernemen en werk vind je hier op de website van VLAIO. Specifiek voor Vlaanderen zijn er de Corona hinderpremie en Corona compensatiepremie:

  • De hinderpremie is er voor ondernemers die hun fysieke locatie volledig moesten sluiten ingevolgde de federale richtlijnen.
  • De compensatiepremie richt zich tot de ondernemingen en hun toeleveranciers die nog verder mogen werken of winkels die openblijven maar door de beperkende maatregelen een omzetdaling van minstens 60% hebben in de periode tussen 15 maart 2020 en 30 april 2020 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Veel succes en moed gewenst en bovenal een goede gezondheid.