Ons kredietaanbod

Lening tot 25.000 euro met 2 jaar gratis begeleiding

Krediet voor ondernemers die niet terecht kunnen bij de bank

“Ik vind geen lening voor mijn zaak”. We horen het vaak. Heel wat ondernemers slagen er ook niet in om via hun bank (nog) een lening te krijgen. Als het je aan startkapitaal ontbreekt, je krediet werd geweigerd of je krijgt geen extra lening meer, dan kan je nog steeds terecht bij Impulskrediet. Bij ons krijg elke ondernemer de kans om zijn/haar project voor te stellen aan de hand van een financieel en ondernemingsplan. Wanneer je aanvraag in aanmerking komt volgt een persoonlijk gesprek. Als Impulskrediet gelooft in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een lening en kan je van start.

Krediet zonder persoonlijke borg

Impulskrediet is in principe een lening zonder persoonlijke borg. We vragen dus geen borg van een kennis of familielid, tenzij hij/zij zelf betrokken is of financieel voordeel haalt uit je zaak.

2 jaar gratis begeleiding

Impulskrediet voorziet daarnaast 2 jaar gratis begeleiding door coaches. Ze staan je bij op verschillende domeinen. Een coach kijkt met de blik van een buitenstaander naar je bedrijf en geeft concrete tips. Ook bij problemen staat je coach voor je klaar.

Voor wie?

Elke ondernemer die geen krediet of lening (meer) krijgt van de bank. Zowel voor een bestaande activiteit als voor starters. Mogelijke redenen waarom een bank je krediet weigert:

 • Je ben nog te jong of te oud, vijftigplussers krijgen vaak geen lening meer;
 • Je moet nog starten of bent net gestart;
 • Je hebt ooit een faillissement gehad;
 • je staat geafficheerd bij de nationale bank (zwarte lijst) of hebt in schuldbemiddeling gezeten;
 • Je vraagt een lening om te starten in bijberoep;
 • Je ontvangt een werkloosheids-, ziekte of invaliditeitsuitkering;
 • De bank gaf je al een lening maar wil geen bijkomend krediet toekennen;
 • Je onderneemt in een zogenaamd ‘moeilijkere’ sector
 • Het ontbreekt je aan eigen inbreng (middelen) of je kan geen waarborgen aanbieden;

Bij Impulskrediet hoeven dit geen drempels te zijn. Elke ondernemer of toekomstige ondernemer met een goed en onderbouwd plan, kan bij Impulskrediet terecht.

Zowel rechtspersonen, zelfstandigen in hoofdberoep als zelfstandigen in bijberoep kunnen een Impulskrediet aanvragen. Als starter kan je al een kredietaanvraag doen zelfs als je nog geen ondernemingsnummer hebt. Een eventueel faillissement of collectieve schuldbemiddeling moet afgerond zijn alvorens je een Impulskrediet kan aanvragen.

Waarvoor kan je een Impulskrediet gebruiken?

Bij Impulskrediet kan je een lening aanvragen voor de aankoop van voorraden, een bestelwagen, een auto, machines of materiaal. Je kan het krediet ook aanwenden om te investeren in de renovatie en aankleding van je pand of misschien heb je wel een lening nodig om je huurwaarborg te betalen. Het kan allemaal zolang het maar in het kader is van je beroepsactiviteit.

Ondernemen met behoud van je uitkering.

Het is een grote stap in de onzekerheid om als werkzoekende te starten als ondernemer. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om te starten als ondernemer en voor een bepaalde periode je werkloosheidsuitkering te behouden. Zo kan je starten via een starterscoöperatie zoals Starterslabo. Hoe dat werkt lees je in ons gesprek met Miek van Starterslabo.

Je kan ook gebruik maken van de maatregel Springplank naar zelfstandige. Als uitkeringsgerechtigde werkloze kan je ook een nevenactiviteit beginnen en gedurende 12 maanden je werkloosheidsuitkering behouden.  Meer informatie hierover en hoe je je uitkering behoudt, vind je op de website van de VDAB,

Modaliteiten van een Impulskrediet

 • bedrag: maximum 25.000 euro
 • rentevoet: 7%, vast.
 • solidariteitspremie: eenmalig 5% op het kredietbedrag (minimum 250 euro en maximum 1.000 euro).
 • looptijd: maximum 5 jaar.
 • terugbetaling: vaste maandelijkse bedragen.

Alle genoemde modaliteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vraag je krediet aan

Heb je interesse in Impulskrediet? Maak een simulatie van je krediet en vraag je krediet aan. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.