#Ikkooplokaal

De toegevoegde waarde van de lokale winkelier voor een gezellige en mooie buurt lijkt evident. Toch blijft het belangrijk om mensen bewust te maken en houden van het belang van lokaal shoppen.

Dit geldt niet alleen voor moeilijke tijden door de coronamaatregelen. Maar ook om te kunnen blijven concurreren met de webshops.

Laat je inspireren door andere lokale ondernemers

Online platform #ikkooplokaal wil lokale handelaars hierbij ondersteunen. Zo kun je op de website promotiemateriaal van Ik koop lokaal gratis downloaden. En het label op jouw winkeldeur plakken.

Laat je ook inspireren door de acties van andere ondernemers. Zo gaan veel kleine, lokale winkeliers samen aan de slag met initiatieven om het belang van lokaal shoppen te benadrukken.

Fygitaal winkelen

En had je al eens gehoord over Fygitaal winkelen? Dat is de combinatie van fysieke winkels met een digitale inslag. Maar hoe wordt je als lokale handelaar goed vindbaar online?

Er zijn tal van mogelijkheden. Wil je liever geen eigen webshop? Dan kun je ook denken aan een collectieve webshop en bezorgdienst. Samen met andere winkeliers bij jouw uit de buurt. Zo kunnen klanten op één site boodschappen doen bij een of meerdere ondernemers. En deze gemakkelijk in 1 keer laten bezorgen bij hen thuis.

Online reviews

Zet ook in op gebruik van online reviews van klanten. Veel consumenten kijken namelijk eerst online naar de recensies van andere klanten. Vraag daarom jouw vaste klanten om op Google een review achter te laten. Je hoeft hiervoor dus geen eigen website te hebben.

En vergeet niet om vooral jouw unieke lokale producten in de kijker te zetten op sociale media. Dit kan met de hashtag #ikkooplokaal #moetjemeemaken #zoveelredenen. Of #winkelhier. Met deze laatste hashtag helpt UNIZO mensen om lokale ondernemers te vinden. Die zij verzamelen op het Winkelhier-platform.

Heb je nog andere tips om mensen te motiveren online aankopen te doen? Deel ze met ons.

Veel succes!