Startersgids Altijd onderweg

Je bruist van enthousiasme en ideeën om een eigen zaak te starten. Proficiat, je staat aan de start van een boeiende reis. Maar hoe ga je van ondernemingsdroom naar zakelijk succes? De Startersgids van VLAIO begeleidt jou op die zoektocht.

De Startersgids van VLAIO, het Agentschap Innoveren & Ondernemen, helpt je jouw dromen waar te maken. In de online toolkit vind je oefeningen, tips, templates en contacten om je netwerk te versterken, je ideeën aan te scherpen en je centen onder controle te houden. Alles wat je moet weten op één website. Speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers door ondernemers, adviseurs en specialisten.

Jouw route naar succes

De Startersgids is opgebouwd als een reisgids die jou wijk voor wijk kennis laat maken met de bruisende wereld van het ondernemersleven. Door in elke wijk op zoek te gaan naar vragen, antwoorden, partners en inzichten, bereid jij je perfect voor op je ondernemersavontuur.

Zicht op de centen

Om te slagen als ondernemer moet je ook met de cijfers bezig zijn. In de startersgids vind je daarom ook heel wat info en kennis over de financiële aspecten van jouw onderneming. Waar je financiering voor je zaak vind bijvoorbeeld, welke subsidies er bestaan en hoe je geld kan ophalen met crowdfunding.

Ben je klaar met jouw ondernemingsplan en heb je extra financiering nodig? Dan helpt de startersgids jou met een tool bij de voorbereiding van je kredietdossier. Het team van Impulskrediet wenst je veel succes bij je ondernemersreis.

Volg de gids!

Geen tijd voor de hele rondreis? Last van keuzestress of klaar om je te laten verrassen? Vertrouw dan, net zoals bij een citytrip, op een ervaren gids. De experten van VLAIO stippelden een korte en slimme route langs de highlights van de startersgids. Bekijk de hoogtepunten