Een ondernemingsplan opstellen

Wil je starten met je eigen zaak of heb je groeiplannen? Dan is een ondernemingsplan cruciaal. Denk vooraf goed na over alle mogelijke facetten van je zaak. Het helpt je om je plannen om te zetten in concrete acties. Een goed onderbouwd ondernemingsplan of businessplan staat ook stil bij de mogelijke uitdagingen op jouw pad, en hoe je daarop een antwoord kan bieden. Zo sta je sterker aan de start van jouw ondernemersavontuur.

De bouwstenen van een ondernemingsplan

Elke onderneming die met een nieuwe activiteit start, moet over een ondernemingsplan beschikken. Dat is een document waarin je informatie geeft over jouw ondernemersidee. Je beschrijft wat je bedrijfsdoelstellingen zijn en hoe je die wil realiseren. Het is niet alleen een leidraad voor je eigen bedrijfsvoering, maar ook een instrument om eventuele investeerders of financiers te overtuigen om te investeren in jouw zaak.

Er zijn op het internet verschillende templates voor een ondernemingsplan te vinden. En ook al zijn er soms verschillen in de uitwerking, de essentiële bouwstenen zijn telkens dezelfde.

Ook bij Impulskrediet hebben we een eigen sjabloon voor zowel het ondernemingsplan als financieel plan. Bij elk van de bouwstenen krijg je extra uitleg bij de vragen die je jezelf moet stellen. Wil je zelf een Impulskrediet aanvragen? Dan moet je sowieso beide documenten invullen als basis voor jouw aanvraag. Je kan de sjablonen voor het ondernemings- en financieel plan hier downloaden.

Begin met jezelf enkele vragen te stellen

Om je ondernemersidee scherper te krijgen, kan je jezelf een aantal vragen stellen. De antwoorden daarop vormen de basis voor je ondernemingsplan.

Extra hulp nodig?

Er zijn tal van organisaties die jou bij kunnen staan bij het maken van je ondernemingsplan. Neem contact met ons op om te bespreken welke van onze partners jou het beste kan helpen.

Wil je weten hoe je een succesvolle kredietaanvraag kan indienen? In dit artikel zetten we alle noodzakelijke elementen op een rijtje en geven we enkele tips.