Week van het Microkrediet

Week van het Microkrediet

Van 14 maart tot en met 18 maart vindt de Week van het Microkrediet plaats in heel het land. microStart en Impulskrediet slaan voor het eerst de handen in elkaar om het belang van microkredieten onder de aandacht te brengen.

Waarom de Week van het Microkrediet?

Vaak is het zeer moeilijk of onmogelijk voor migranten, vijftigplussers, jongeren, werkzoekenden en gefailleerden om aan financiering te geraken bij traditionele banken voor hun onderneming. Met een microkrediet (tot 25.000 euro) krijgen deze mensen toch de kans om hun ondernemersplannen te realiseren, zowel om te starten als om te groeien. Op die manier promoten microkredietverschaffers het ondernemerschap en gaan ze de strijd aan tegen werkloosheid en sociale uitsluiting. Tijdens de Week van het Microkrediet brengen we deze belangrijke rol van microkredieten onder de aandacht van het publiek, stakeholders en de beleidsmakers.

Er staat geen leeftijd op ondernemen

Dit is de boodschap die we willen benadrukken tijdens de Week van het Microkrediet. Ondernemen is een heuse uitdaging die tijdloos is. microStart en Impulskrediet blijven ondernemers financieren en ondersteunen, ongeacht de leeftijd. Hetzelfde geldt ook voor ondernemers die reeds actief zijn en willen blijven groeien.

Hare Majesteit Koningin Mathilde en Europees Commissaris Marianne Thyssen zijn alvast present!

De Week van het Microkrediet is het beleid alvast niet ontgaan. De Week van het Microkrediet staat onder de hoge bescherming van Hare Majesteit de Koningin. Koningin Mathilde zal op woensdag 16 maart in Luik enkele micro-ondernemers ontmoeten. De Week van het Microkrediet wordt op maandag 14 maart officieel geopend door Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit.

Waar kan je ons vinden?

Tijdens de Week van het Microkrediet vind je Impulskrediet op woensdag 16 maart op de Groenplaats in Antwerpen, (van 14u tot 17u) op donderdag 17 maart in de Klokstraat in Genk (van 8u tot 12u). Op vrijdag 18 maart staan we in de Sionstraat (winkelstraat) in Kortrijk (van 14u tot 17u). Breng ons een bezoekje en maak kans op waardebon of product van één van onze ondernemers. Ook onze collega’s van microStart hebben in heel het land activiteiten, een overzicht vind je op de website van microStart.

In het kader van de Week van het Microkrediet organiseert Impulskrediet tevens een gratis sessie met als thema ‘Online marketing on a budget’. Herman Maes, een expert in online marketing, brengt zeer praktische tips & tricks over hoe je als micro-ondernemers eenvoudig online marketing kan inzetten. Voor meer informatie en inschrijven, kan je hier terecht.

We hopen je op één van onze activiteiten te mogen ontmoeten.

 

MicrokredietDe Week van het Microkrediet wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking van Impulskrediet met Agentschap Innoveren en Ondernemen.