Ma’s American Bakery is dé nieuwe sweet spot in Gent

Arbresha & Michelle

€ 25.000

voor de opstart van een eigen bakkerij

Zoetigheden bakken is een passie voor Arbresha en Michelle. Met een Impulskrediet startten ze hun eigen Amerikaanse bakkerij op in hartje Gent.

Ma’s American Bakery is dé nieuwe sweet spot in Gent

5 uur ’s ochtends. Dat is het uur waarop Arbresha elke dag opstaat om kraakverse cinnamon rolls te maken. Ma’s American Bakery opende eind september de deuren en veroverde sindsdien al menig Gents hart. De huisgemaakte lekkernijen van Arbresha en Michelle vliegen, in dit geval heel letterlijk, als zoete broodjes over de toonbank.

“Het duurt drie uur om cinnamon rolls te maken. Als we merken dat de eerste lading tegen de middag uitverkoopt dan bakken we er nieuwe voor de namiddag”, vertelt Arbresha trots. Naast de verse cinnamon rolls vind je er ook een heel assortiment aan andere Amerikaanse zoetigheden zoals American cookies, brownies en verschillende soorten cheesecakes en andere taarten terug.

Van bananenbrood in de microgolfoven..

Bakken zit hen allebei in de vingers. Arbresha werkte voordien bij Les Tartes de Françoises en voor Michelle is bakken een passie die ze met de paplepel meekreeg. Zo is het recept voor de almond pound cake een familierecept dat ze meekreeg van haar mama.

Het zaadje voor het openen van een eigen winkel werd geplant tijdens de coronacrisis. Ondanks het ontbreken van het juiste keukenmateriaal, werd er tijdens de lockdowns stevig gebakken en geëxperimenteerd met smaken en recepten. “Ons bananenbrood bakten we bijvoorbeeld in de microgolfoven en Arbresha maakte elke week twee cheesecakes tot ze de perfectie bereikte. We probeerden met onze weinige middelen zo creatief mogelijk te zijn om te blijven bakken.”, vertellen Michelle en Arbresha enthousiast.

..naar een eigen winkel met professionele keuken

Het waren uiteindelijk vrienden en familie die hen op het idee brachten om hun gebak en taarten aan de man te brengen.

Al snel werd duidelijk dat ze die stap bij gebrek aan materiaal en ruimte niet vanuit hun eigen keuken konden zetten. Een eigen shop openen, met professioneel materiaal, werd een logisch vervolg. De twee jonge onderneemsters vonden snel een locatie maar de financiële puzzel bleek minder vlot te leggen. “Net toen we na een aantal afwijzingen bij reguliere banken vreesden dat we onze droom gingen moeten opbergen, kwamen we bij Impulskrediet terecht.”, vertelt Arbresha. “Mike begeleidde ons doorheen de kredietaanvraag en de rest is geschiedenis.”

Bakken en plannen

Van thuis bakken naar een professionele bakkerij en winkel vroeg wat aanpassing op vlak van planning en organisatie. “Onze grootste uitdaging was de timing en planning van het bakken zelf.”, zegt Arbresha. “We moesten ineens zorgen dat alles elke dag tegelijkertijd klaar was voor openingstijd.”

Ondertussen lokt Ma’s American Bakery zowel nieuwsgierige passanten als terugkerende klanten en zien de onderneemsters ook al duidelijke piekmomenten in de verkoop. Daarnaast werken ze ook met online bestellingen via verschillende apps en bakken ze taarten voor restaurants in de buurt.

Aan ambitie is er in ieder geval geen gebrek bij dit jonge koppel. “Arbresha en Michelle hebben heel wat in hun mars. Ze zijn ook complementair. Arbresha had met haar ervaring al een goed zicht op de praktische kanten van het runnen van een bakkerij. En bij Michelle zit de passie en kennis van het bakken in het bloed.”, getuigt kredietconsulent Mike.