Koffiejungle, een groene oase in het mooie Lier

Bart

€ 20.000

Voor inrichting winkel en startvoorraad

In het mooie Lier vindt Bart het perfecte pand voor koffiejungle: een plantenwinkel gecombineerd met een koffiezaak. Met een Impulskrediet heeft Bart voldoende startkapitaal om aan de slag te gaan met de inrichting van de winkel.

koffiejungle
© Bart Bruynseels

Als je aankomt in het historische herenhuis tussen de Nete en de Sint-Gummaruskerk in Lier, bevind je je al gauw in een echte urban jungle. Jawel de koffiejungle van Bart Bruynseels!

Bart, 42 jaar, droomt als kleine jongen al van een bloemenwinkel. Na zijn studies werkt hij een aantal jaren in loondienst alvorens samen met zijn partner een krantenwinkel te beginnen.

Als ze na 9 jaren beslissen om een eigen B&B te starten, krijgen ze te maken met heel wat tegenslagen en moeten ze hun zaak noodgedwongen stopzetten. Echter, het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. En Bart besluit om opnieuw een eigen zaak te starten en zijn kinderdroom te volgen.

Plantenwinkel en koffiezaak in één

© Bart Bruynseels

In het mooie Lier, waar zijn vader van afkomstig is, vindt Bart het perfecte pand in de Rechtestraat. Het idee voor koffiejungle is geboren: een plantenwinkel gecombineerd met een koffiezaak.

De geboren ondernemer besluit er weer voluit voor te gaan. Met een Impulskrediet van 20.000 euro heeft Bart voldoende startkapitaal om aan de slag te gaan met de inrichting van de winkel en de aankoop van winkelvoorraad.

Mensen helpen en bedienen doet Bart graag en een bloemenwinkel is altijd zijn droom geweest: de combinatie van een plantenwinkel en koffie past gewoon bij hem. Dat hij dit avontuur weer aandurft, ook na enkele tegenslagen, is bewonderenswaardig. Als ervaren zelfstandig ondernemer met een uniek concept in de regio, hebben we er vertrouwen in dat het een succes wordt.
– Karen Bluekens, Impulskrediet kredietconsulent.

© Bart Bruynseels

Van kamerplanten tot originele cadeaus en kaarten

Toe aan ontspanning? Bart wist het al: planten werken rustgevend en positief op je humeur. Geniet tussen de kamerplanten in de koffiebar van koffie gebrand door de ambachtelijke, lokale branderij Koffie Verheyen. Voor de echte zoetekauw zijn er ook diverse speciaal koffies zoals een Oreo Latte of een Cappuccino Lavendel.

Behalve koffie vind je in de koffiejungle natuurlijk ook het typisch Liers Vlaaike. In het seizoen kan je er ook genieten van een zelfgemaakte soep of ovenvers gebak. Schijnt de zon, dan drink je een wijntje of een streekbiertje op het tuinterras. Thee, frisdrank,.. er is voor ieder wat wils bij koffiejungle.

In de plantenwinkel vind je naast een breed assortiment aan decoratieartikelen, planten en porselein ook originele cadeaus zoals geurkaarsen en originele wenskaarten van o.a. Schattigschaapje.be.

Je bent welkom bij koffiejungle van dinsdag tot zaterdag van 9 tot 19u. En op zondag van 10 tot 17u.
Volg koffiejungle op Instagram en op Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Schuilt er ook een ondernemer in jou?

Wil je een eigen zaak opstarten maar beschik je niet over voldoende eigen inbreng voor een startlening of bankkrediet?
Neem dan contact op met Impulskrediet en start jouw eigen bedrijf.