Broc’Art brocante meubels en workhops

Soraya

€ 20.000

Voor een bestelwagen en inrichting brocantewinkel

Retro is hip. Een tweede leven voor meubels

Retro is hip! Dat is het levensmotto van Soraya. Al jaren gepassioneerd door alles wat met de jaren 50, 60 en 70 te maken heeft, begon Soraya 8 jaar geleden met het opkopen en opknappen van brocante meubels.

Haar eerste werk was een oude eetkamer. Nadat deze klaar was en bewerkt met krijtverf, postte Soraya haar werk op Facebook. Zo kwamen de eerste geïnteresseerden bij haar terecht en kwam er snel de vraag of ze dit ook kon leren aan anderen.

In 2018 besloot Soraya in bijberoep te starten via Springplank naar Zelfstandige en ontstond Broc’Art: een platform waar opgeknapte meubels verkocht worden en workshops meubelbewerking aangeboden worden.

Investeren om te groeien

Soraya had meer ruimte nodig en ging op zoek naar een plek waar zij haar werken tentoon kon stellen en workshops kon geven. Hiervoor deed ze beroep op Impulskrediet. Met een microkrediet van 20.000 euro schafte Soraya een tweedehands bestelwagen aan, kledingrekken, krijtverf en meubels. Ze volgde ook een cursus zandstralen. Soraya is steeds op zoek naar originaliteit en exclusiviteit. Ze is een unieke verkoper van bepaalde krijtverven en meubelbewerkingsproducten waarmee ze bovendien heel wat leuke workshops kan geven!

Als echte retro-jager en op basis van het concept Retromantique, breidde Soraya haar aanbod uit met tweedehands retro kledij, decoratie en kinderspeelgoed uit de “goede oude tijd”. Als kers op de taart vond ze bij een kunstenaar een toonbank uit de jaren 30 waarvan ze een mooie snoepbak maakte met bijhorende nostalgische snoepjes, zoals toverbollen en smoelentrekkers,.. Zo kreeg haar pas geopende winkel de juiste uitstraling.

Creatief zijn en opportuniteiten zien, ook in tijden van corona

Naar aanleiding van de corona-maatregelen heeft ze haar winkel tijdelijk moeten sluiten maar ze bleef niet bij de pakken neerzitten. Soraya zette volop in op de webshop en verkoopt beter dan ze had durven dromen. Sinds kort maakt ze ook snoeptaarten voor verjaardagen. Regelmatig deelt ze filmpjes die tonen hoe je zelf oude materialen een nieuwe look kan geven. En dit allemaal mét materiaal verkrijgbaar via haar webshop Retromantique.

Na de opstart van de winkel bleef Soraya in hoofdberoep aan de slag bij een dienstencheque-onderneming. Omdat ze die job als gevolg van de coronacrisis verloor, maakte ze de switch van bijberoep naar hoofdberoep.

“Haar gedrevenheid om alles een nieuw leven te geven en haar passie voor retro inspireert mensen. Daarmee wist ze ook ons bij Impulskrediet te overtuigen. De interesse in duurzaamheid, upclycing en tweedehands blijft bovendien groeien. Het is alvast een goede basis om een zaak uit de grond te stampen. Ze weet ook zeer gericht haar netwerk uit te bouwen. Zo heeft ze contacten met Kringwinkels met het oog op het geven van workshops meubelbewerking aan de medewerkers. Dat getuigt van ondernemerschap.”

– Lore Beckers, kredietconsulent Impulskrediet

Benieuwd naar Soraya’s verdere plannen en winkel? Neem dan snel een kijkje op haar website Retromantique of volg Soraya op haar Facebookpagina.

Schuilt er ook een ondernemer in jou?

Wil je een eigen zaak opstarten maar beschik je niet over voldoende eigen inbreng voor een startlening of bankkrediet? Neem dan contact op met Impulskrediet en start jouw eigen bedrijf.