Impulskrediet verwelkomt drie nieuwe teamleden

De lente liet een nieuwe wind waaien bij Impulskrediet. Mike en Bernd kwamen aan boord als kredietconsulenten en Margaux vervoegde het team als nieuwe communicatieverantwoordelijke. Met veel goesting en ervaring zetten ze mee hun schouders onder het ondernemerslandschap.

Welke ervaring brengen jullie voor de ondernemers bij Impulskrediet?

Bernd en Margaux deden ervaring op in verschillende sectoren en kwamen elk vanuit hun interesse in duurzaam en sociaal ondernemen bij Impulskrediet terecht. Mike werkte voordien al voor Hefboom, waar hij kredietconsulent was voor bedrijven en ondernemers uit de cultuursector.

Mike: “Ik heb vroeger nog bij een reguliere bank gewerkt, voornamelijk voor particuliere klanten. Bij Hefboom heb ik ervaring opgedaan in de wereld van kredieten voor professionals en ondernemingen en meer specifiek voor de cultuursector. Bij Impulskrediet werk ik nu voor ondernemers in heel uiteenlopende sectoren. Ik heb dus zowel ervaring met ondernemingskredieten als met de particuliere context van kredietnemers. Die combinatie komt nu goed van pas. De privésituatie van een startende of kleine ondernemer speelt natuurlijk vaak een belangrijke rol in het ondernemersverhaal.”

Bernd brengt dan weer expertise uit de wereld van consulting en financiële analyse mee: “Economie heeft me altijd geïnteresseerd. Na mijn studies ben ik dan ook bij EY als auditor gestart. Ik heb er geleerd om het volledige financiële plaatje van bedrijven te analyseren en dat boeit mij.”

Maar zowel Bernd als Margaux, merkten dat ze hun talenten wilden inzetten in een omgeving waar de mens centraal staat.

“Ik ben, net zoals Bernd en Mike, ook een mens-mens. Ondernemers hebben een enorme toegevoegde waarde voor de maatschappij en zij hebben de juiste ondersteuning nodig. Als communicatieverantwoordelijke hoop ik er samen met het team voor te zorgen dat ondernemers de weg naar Impulskrediet gemakkelijker vinden.”, vult Margaux aan.

Zelfs de kleinste ondernemer kan een waardevol verschil maken

Bernd: “Cijfers interesseren mij. Geef me een Excel en ik kan mij helemaal uitleven. Maar de laatste jaren kreeg ik hoe langer hoe meer het gevoel dat dit alleen niet voldoende was. Ik wou op kleinere schaal werken, met concretere dossiers en een meer zichtbare bijdrage leveren. Bij Impulskrediet ondersteunen we ondernemers die een heel duidelijk idee voor ogen hebben en daarin vooruit willen. Mensen helpen komt zo op de eerste plaats, en bovendien gaat het vaak om mensen  die uit de boot vallen bij klassieke financieringsinstellingen. Op die manier vervullen wij een essentiële functie in het financieringslandschap.”

Mike: “Bij Impulskrediet werken we vaak met kleine ondernemers en eenmanszaken en echte starters dus. Dat is een heel specifieke doelgroep van mensen die vaak nog zoekende zijn naar hoe ze professioneel kunnen ondernemen en hun ideeën omzetten in concrete plannen en doelen. Met Impulskrediet kan je echt een enorme impact hebben op het leven van ondernemers. Niet enkel professioneel maar in het verlengde daarvan dus ook op hun privéleven. Dat maakt het waardevol en interessant.”

Eerlijke kansen bieden

Mike: “Ik ga tot het uiterste voor onze klanten. Ook als het moeilijke vragen zijn. Mensen verdienen eerlijke kansen, zelfs als het eerste idee nog voor verbetering vatbaar is. Veeg het niet direct van tafel maar probeer het positief te benaderen, je weet nooit tot welke mooie realisatie een eerste vaag idee kan leiden. Ondernemers hebben vaak een enorme wilskracht en het vergt ook veel energie, zowel mentaal als fysiek. De juiste en persoonlijke ondersteuning is van cruciaal belang.”

Bernd: “Niet elke onderneming kan voor financiering bij klassieke banken terecht, hoewel het soms om mooie en noodzakelijke projecten gaat. Hier kan ik projecten helpen realiseren die er anders waarschijnlijk niet waren gekomen en ze helpen uitgroeien tot een bloeiende zaak.”

Mike: “Recent was er een klant die al een lening kreeg en nu voor een tweede lening aanklopte bij ons. Hij is herstart na een faillissement. Zijn horecazaak draaide beter dan verwacht en zelfs zijn financieel plan overtrof alle verwachtingen. Het is een succesverhaal geworden en vooral moedig van hem om te herstarten, om dan zelfs nog beter te doen dan verwacht. Dat is de mooiste motivator in mijn job als kredietconsulent.”

Waar kunnen we jullie vinden als jullie niet aan het werk zijn?

Bernd: “Op 200m van ons kantoor, in mijn favoriete platenwinkel: Crevette Records .”

Margaux: “De kans is groot dat je mij op een concert wel eens tegen het lijft loopt. Het liefst van al in de AB of het Koninklijk Circus hier in Brussel. Of samen met familie en vrienden op pad in een stad of in de natuur. Ik ontdek graag nieuwe dingen.”

Mike: “Ik heb een museumpas en ga graag eens naar onbekende tentoonstellingen en musea. Het zorgt ervoor dat ik eens op andere plaatsen kom dan waar ik gewoonlijk naartoe zou gaan.”

En tot slot. Maandagochtend: Yay or nay?

Mike: “Yay. Want dat is het sociaal acceptabele antwoord. Maar laat ons eerlijk zijn, iedereen heeft op maandag toch wel eens een ‘nay’ gevoel. Toch?”

Bernd: “Nay. Maar de wandeling naar kantoor, door de Hoogstraat die ontwaakt na een druk weekend, maakt veel goed. Samen ontwaken met de stad, dat heeft wel iets rustgevend.”

Margaux: “Ik loop soms wel in de val van de ochtendrush op maandagochtend. Ik probeer daar een yay-moment van te maken. Laat ons zeggen dat dat de helft van de tijd lukt. Plezier aan de ontbijttafel, een leuke job en goede vooruitzichten voor de week doen al veel.”