Care and Cook

Ives€ 25.000Voor aankoop van materiaal voor thuismaaltijden.

Gedreven door passie en geïnspireerd door partner Kelly, die zelfstandig thuisverpleegkundige is, kwam Ives op het idee om kwaliteitsvolle thuismaaltijden te bereiden voor hulpbehoevenden.

Passie voor het koken, gedrevenheid en oog voor noden in zorg en welzijn

Microkrediet thuismaaltijden Care and Cook 1Koken is niet zomaar koken, althans niet voor Ives Vandendriessche van Care and Cook. Deze gedreven West-Vlaamse ondernemer besloot in de zomer van 2016 zijn leven een andere wending te geven. Na jarenlang in loondienst gewerkt te hebben als kok in diverse restaurants, vond Ives het tijd om als zelfstandige aan de slag te gaan. Koken blijft zijn passie, en geïnspireerd door zijn partner Kelly, die als zelfstandig thuisverpleegkundige werkt, kwam Ives op het idee om kwaliteitsvolle maaltijden te bereiden voor mensen die moeilijk te been zijn. Ives bereidt dagelijks een menu met verse producten en brengt zijn maaltijden netjes tot bij zijn klanten. Of het nu gaat om Vlaamse klassiekers zoals hespenrolletjes met witloof, konijn in bruin bier of meer wereldse gerechten, elke maaltijd is met passie bereid. En dat wordt door de klant geapprecieerd.

“Ives kwam in september 2016 aankloppen bij Impulskrediet. Hij stond klaar om van start gaan, maar het ontbrak nog aan financiële middelen. Bij de bank kon Ives echter niet terecht omwille van schulden uit het verleden. Ives overtuigde met z’n gedrevenheid, z’n expertise en z’n businessplan.”

Karen Bluekens, kredietconsulent Impulkrediet

Hij kreeg een Impulskrediet van 25.000 euro, onder meer voor het aankopen van een groot aantal boxen waarin zijn maaltijden worden geleverd. Deze speciale boxen zijn ontworpen om gerechten voor een lange tijd warm te houden en worden hergebruikt.

Eens opgestart, ging het zeer snel voor Care and Cook. Begonnen in zijn eigen keukentje is hij intussen verhuisd naar een professionele keuken en bedient hij dagelijks zo’n honderd klanten. Hij wordt gelukkig bijgestaan door een chef en een logistieke medewerker en ook z’n partner Kelly springt bij wanneer nodig. Maar daar stopte het niet.Naast catering aan huis doet Care and Cook sinds kort ook de verhuring van de feestzaal Marie Cuisine in Kortemark. Het biedt alvast de mogelijkheid om Ives’ gerechten en menu’s ook op trouwfeesten, communies en verjaardagsfeesten aan te bieden. Voor deze uitbreiding alsook voor de verdere groei van zijn catering aan huis, deed Ives nog een tweede maal beroep op Impulskrediet.

Intussen hebben ook bedrijven hun weg gevonden naar Ives en het aantal maaltijden die hij dagelijks bereidt, neemt toe. Impulskrediet gelooft ten volle in de verdere groei van Care and Cook en biedt, zoals gebruikelijk ook ondersteuning gedurende de eerste twee jaren van opstart.

Volg Care and Cook via hun facebookpagina.