Muataz Al-Zaim

Muataz

€ 9.000

Opende dankzij Impulskrediet een Syrische snackbar

Muataz opende, met de steun van Impulskrediet, een snackbar met Syrische specialiteiten in Brugge. Muataz werd geboren in Syrië, maar vluchtte in 2012 naar België. Als erkend vluchteling kreeg hij een onderkomen en wou zo snel mogelijk ondernemen. Impulskrediet hielp Muataz met de realisatie van zijn plannen.

Van werkzoekende met uitkering naar succesvolle ondernemer

Muataz werd geboren in Syrië, maar vluchtte in 2012 naar België. Hier aangekomen werd Muataz erkend als vluchteling en kreeg hij een onderkomen. Hij had dan wel een diploma elektromechanica vanuit Syrië, het was niet vanzelfsprekend om hier werk te vinden.

Gelukkig is Muataz er niet de persoon naar om werkloos toe te kijken. Als kenner en liefhebber van de Syrische keuken zag hij potentieel om een Syrische snackbar te openen in Brugge. Pitabars, kebabzaken, Thaïse en Chinese restaurants zijn ondertussen volledig ingeburgerd in het straatbeeld, maar de Syrische keuken is voor velen nieuw. De keuken is nochtans zeer gevarieerd en gezond. Hummus, een puree gemaakt van kikkererwten, kennen we ondertussen, net zoals taboulé, een salade van gehakte peterselie met tomaten, sesamolie, gebroken tarwe en citroensap. In de Syrische keuken worden vaak verschillende kleine gerechten tegelijkertijd opgediend. Deze zijn ideaal om te delen met de andere tafelgenoten.

Muataz Al-Zaim Vluchteling Ondernemer Microkrediet

Muataz had dan wel zijn concept, maar kon als werkzoekende met een uitkering, niet zomaar van start gaan met zijn zaak. Eerst behaalde hij zijn diploma bedrijfsbeheer en stapte in een begeleidingstraject van Starterslabo. Gedurende dit zes weken durende traject werd, samen met de coaches van Starterslabo, de haalbaarheid van zijn plannen onderzocht en kritisch onder de loep genomen. Na afronding van dit traject had Muataz een volledig ondernemings- en financieel plan uitgewerkt. Met dit goed onderbouwde plan kon hij nu op zoek gaan naar financiering voor de effectieve opening van zijn zaak.

“Het krijgen van een lening bij de bank was erg moeilijk, vooral voor mij. Ik ben een vluchteling en ik kan geen waarborgen geven, maar ik ben wel zeer gemotiveerd om mijn project te doen slagen. Dus moest ik op zoek naar een organisatie die mij kon helpen met het financieren van mijn project. Impulskrediet stond bovenaan mijn lijst.”
Muataz Al-Zaim

Bankfinanciering bleek dus geen optie als werkzoekende, maar Impulskrediet geloofde in Muataz als ondernemer én in zijn idee van de snackbar. Met een Impulskrediet van 9.000 euro, in combinatie met een krediet van microStart van 15.000 euro, kon Muataz een pand in de Brugse Langestraat ombouwen tot zijn eigen snackbar. Wil je graag eens proeven van die overheerlijke Syrische keuken? Maak een tripje in eigen land en loop even langs bij Taboulé: https://www.facebook.com/taboulebrugge/info

Herken jij je in het verhaal van Muataz en ben je ook op zoek naar financiële middelen om een eigen bedrijf uit te grond te stampen? Vul dan ons contactformulier in zodat wij bij Impulskrediet jou kunnen helpen met ondernemen.