Ons aanbod

Microkrediet tot 25.000 euro en 2 jaar gratis begeleiding

Microkrediet tot 25.000 euro

Ben je als (kandidaat-) ondernemer op zoek naar een microkrediet? Dan kan je bij Impulskrediet terecht. Een Impulskrediet is een microkrediet tot 25.000 euro. Impulskrediet geeft iedereen met een goed idee en een uitgewerkt ondernemings- en financieel plan de kans om een microkrediet aan te vragen om een eigen zaak te starten of verder uit te bouwen.

De toegang tot bankfinanciering is soms moeilijk. Via reguliere banken is het vaak moeilijk om een microkrediet te krijgen als je te jong of te oud bent, nog ervaring moet opdoen, het je ontbreekt aan eigen inbreng, je een faillissement achter de rug hebt, je staat op een zwarte lijst, of je onderneemt in een zogenaamd ‘moeilijkere’ sector.

Ondernemers krijgen bij Impulskrediet de kans om hun project voor te stellen aan de hand van een financieel en ondernemingsplan en een persoonlijk gesprek. Als Impulskrediet gelooft in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een microkrediet en kan je van start.

Zowel rechtspersonen, zelfstandigen in hoofdberoep als zelfstandigen in bijberoep kunnen een Impulskrediet aanvragen.

Let op, geld lenen kost ook geld!

  • maximum bedrag: 25.000 euro
  • rentevoet: 6%
  • solidariteitspremie: eenmalig 4% op het kredietbedrag (minimum 100 euro en maximum 750 euro)
  • looptijd: maximum 5 jaar.

2 jaar gratis begeleiding

Impulskrediet voorziet 2 jaar gratis begeleiding door vrijwilligers. Dat zijn coaches met heel wat professionele ervaring. Ze staan je bij op verschillende domeinen.

Je coach kan bijvoorbeeld je businessplan evalueren. Een coach kijkt met de blik van een buitenstaander naar je zaak, en zal proberen concrete tips te geven over hoe je je zaak nog verder kan optimaliseren. Ook bij problemen staat je coach voor je klaar.

Speciale aandacht voor jongeren en gefailleerden

Met het project ‘jong en vol ondernemerschap’ probeert Impulskrediet de drempel tot ondernemerschap voor jongeren te verlagen. Jonge ondernemers (tussen 18 en 28 jaar) krijgen de kans om hun project uit de doeken te doen, worden geholpen en geadviseerd en indien nodig eerst doorverwezen naar andere instanties (Unizo, Starterslabo’s, …). Binnen dit project wordt gekeken of de jonge ondernemer over de nodige ondernemerscapaciteiten beschikt.

Ondernemers die ooit al een faillissement hadden en zo op een zwarte lijst terechtkwamen of in schuldbemiddeling zitten, zijn evenzeer welkom bij Impulskrediet. Ook die ondernemers proberen we extra te motiveren en te begeleiden richting een krediet. Zo bieden we hen een tweede kans en een Impuls voor een nieuwe start.

Interesse?

Heb je interesse in Impulskrediet? Je kan  je microkrediet aanvragen in 4 eenvoudige stappen. Je kan zelfs een simulatie maken van je krediet. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.