Ons aanbod

Microkrediet tot 25.000 euro

Het microkrediet voor ondernemers die moeilijk aan krediet geraken

“Ik vind geen startkapitaal voor mijn zaak.”. We horen het vaak. Heel wat ondernemers slagen er ook niet in om via hun bank (nog) een lening te krijgen. Als het je aan startkapitaal ontbreekt, je krediet werd geweigerd of je krijgt geen extra lening meer, dan kan je nog steeds terecht bij Impulskrediet voor een microkrediet. Elke ondernemer krijgt bij Impulskrediet de kans om zijn/haar project voor te stellen aan de hand van een financieel en ondernemingsplan. Wanneer je aanvraag in aanmerking komt, word je kredietdossier verder opgebouwd op basis van een persoonlijk gesprek. Als Impulskrediet gelooft in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een microkrediet en kan je van start.

Modaliteiten van ons microkrediet

 • bedrag: maximum 25.000 euro
 • rentevoet: 7%, vast.
 • solidariteitspremie: eenmalig 5% op het kredietbedrag (minimum 250 euro en maximum 1.000 euro).
 • looptijd: maximum 5 jaar.
 • terugbetaling: vaste maandelijkse bedragen.

Alle genoemde modaliteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Geen persoonlijke borgstelling vereist

Impulskrediet is in principe een krediet zonder persoonlijke borg. Dat betekent dat we je geen borg vragen van een derde zoals een kennis of familielid, tenzij hij/zij zelf betrokken is of een financieel voordeel geniet naar aanleiding van jouw onderneming. In dat geval kan het zijn dat we wel een borg vragen.

2 jaar gratis begeleiding

Impulskrediet voorziet daarnaast 2 jaar gratis begeleiding door vrijwilligers. Dat zijn coaches met  professionele ervaring. Ze staan je bij op verschillende domeinen. Een coach kijkt met de blik van een buitenstaander naar je zaak, en zal proberen concrete tips te geven over hoe je je zaak nog verder kan optimaliseren. Ook bij problemen staat de Impulskrediet vrijwilliger voor je klaar.

Wie komt in aanmerking voor een microkrediet?

Elke ondernemer die geen krediet of lening (meer) krijgt van de bank voor een bestaande zaak of onderneming of voor het opstarten van een nieuwe activiteit. Enkele voorbeelden van redenen waarom een bank je geen krediet geeft:

 • Je ben nog te jong of te oud, vijftigplussers krijgen vaak geen lening om te starten met een eigen zaak of hun onderneming uit te breiden;
 • Je moet nog starten of bent net gestart;
 • Je hebt ooit een faillissement gehad (en je bent zelfs verschoonbaar verklaard);
 • je staat geafficheerd bij de nationale bank (zwarte lijst) of hebt in schuldbemiddeling gezeten;
 • Je vraagt een zakelijke lening of krediet om te starten in bijberoep;
 • Je ontvangt een werkloosheidsuitkering of een uitkering als gevolg van ziekte;
 • De bank heeft al een krediet aan je gegeven maar wil geen bijkomend krediet meer toekennen;
 • Je onderneemt in een zogenaamd ‘moeilijkere’ sector
 • Het ontbreekt je aan eigen inbreng (middelen) of je kan geen waarborgen aanbieden;

Het zijn maar enkele voorbeelden waarom een bank je kredietaanvraag kan weigeren.

Bij Impulskrediet hoeven dit geen drempels te zijn. Elke ondernemer of toekomstige ondernemer met een degelijk onderbouwd businessplan, die ondernemend is ingesteld en een overtuigend ondernemingsplan kan voorleggen, kan met ons microkrediet starten met een eigen zaak of een bestaande onderneming verder uitbouwen.

Opgelet, in het geval je ooit een faillissement hebt gehad moet je verschoonbaard verklaard zijn. Mensen die in een collectieve schuldbemiddeling zitten kunnen ook niet zomaar opnieuw ondernemen.

Zowel rechtspersonen, zelfstandigen in hoofdberoep als zelfstandigen in bijberoep kunnen een Impulskrediet aanvragen. Als starter kan je al een kredietaanvraag doen zelfs als je nog geen ondernemingsnummer hebt. Een eventueel faillissement of collectieve schuldbemiddeling moet afgerond zijn alvorens je een Impulskrediet kan aanvragen.

Waag de sprong naar ondernemerschap met een microkrediet en behoud je uitkering

Het is een grote stap in de onzekerheid om als werkzoekende te starten als ondernemer. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om te starten als ondernemer en voor een bepaalde periode je werkloosheidsuitkering behouden. Zo kan je starten via een starterscoöperatie zoals Starterslabo. Hoe dat werkt lees je in ons gesprek met Miek van Starterslabo.

Je kan ook gebruik maken van de maatregel Springplank naar zelfstandige. Als uitkeringsgerechtigde werkloze kan je ook een nevenactiviteit beginnen en gedurende 12 maanden je werkloosheidsuitkering behouden.  Meer informatie hierover en hoe je je uitkering behoudt, vind je op de website van de VDAB, een van de partners van Impulskrediet. Werkzoekenden kunnen zich ook laten begeleiden om te starten als ondernemer via het project Maak werk van je Zaak.

Werkzoekenden die de stap naar ondernemerschap zetten, kunnen voor financiering terecht bij Impulskrediet.

Vraag je Impulskrediet aan

Heb je interesse in Impulskrediet? Je kan  je microkrediet aanvragen in 4 eenvoudige stappen. Je kan zelfs een simulatie maken van je krediet. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren. Je kan ook een afspraak maken op één van onze zitdagen in Antwerpen, Genk, Leuven, Kortrijk, Oostende, Gent of in onze kantoren in Brussel.