Ons aanbod

Microkrediet tot 25.000 euro en 2 jaar gratis begeleiding

Lening voor ondernemers die moeilijk aan krediet geraken

Heel wat ondernemers slagen er niet in om via hun bank een krediet te krijgen. Als je krediet geweigerd werd of je krijgt geen bijkomende lening meer, dan kan je nog steeds terecht bij Impulskrediet. Elke ondernemer krijgt bij Impulskrediet de kans om zijn/haar project voor te stellen aan de hand van een financieel en ondernemingsplan. Wanneer je aanvraag in aanmerking komt, word je kredietdossier verder opgebouwd op basis van een persoonlijk gesprek. Als Impulskrediet gelooft in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een lening en kan je van start. Als kredietnemer kan je ook gebruik maken van 2 jaar gratis begeleiding door een van onze vrijwilligers.

Modaliteiten van ons microkrediet

 • bedrag: maximum 25.000 euro
 • rentevoet: 6%, vast.
 • solidariteitspremie: eenmalig 4% op het kredietbedrag (minimum 100 euro en maximum 750 euro).
 • looptijd: maximum 5 jaar.
 • terugbetaling: vaste maandelijkse bedragen.

Let op, geld lenen kost ook geld

2 jaar gratis begeleiding

Impulskrediet voorziet daarnaast 2 jaar gratis begeleiding door vrijwilligers. Dat zijn coaches met  professionele ervaring. Ze staan je bij op verschillende domeinen. Een coach kijkt met de blik van een buitenstaander naar je zaak, en zal proberen concrete tips te geven over hoe je je zaak nog verder kan optimaliseren. Ook bij problemen staat de Impulskrediet vrijwilliger voor je klaar.

Wie komt in aanmerking?

Elke ondernemer die geen krediet of lening (meer) krijgt van de bank voor een bestaande zaak of onderneming of voor het opstarten van een nieuwe activiteit. Enkele voorbeelden van waarom een bank je geen krediet kan geven:

 • Je ben nog te jong of te oud, vijftigplussers krijgen vaak geen lening om te starten met een eigen zaak of hun onderneming uit te breiden;
 • Je moet nog starten of bent gestart maar hebt nog geen omzet of verkopen gerealiseerd;
 • Je hebt ooit een faillissement gehad en kwam terecht op een zwarte lijst of in schuldbemiddeling,…
 • … zelfs als je verschoonbaar bent verklaard na je faillissement;
 • Je vraagt een zakelijke lening of krediet om te starten in bijberoep;
 • Je ontvangt een werkloosheidsuitkering of een uitkering als gevolg van ziekte;
 • De bank heeft al een krediet aan je gegeven maar wil geen bijkomend krediet meer toekennen;
 • Je onderneemt in een zogenaamd ‘moeilijkere’ sector
 • Het ontbreekt je aan eigen inbreng (middelen) of je kan geen waarborgen aanbieden;

Het zijn maar enkele voorbeelden waarom een bank je kredietaanvraag weigert.

Bij Impulskrediet hoeven dit geen drempels te zijn. Elke ondernemer of toekomstige ondernemer met een degelijk onderbouwd businessplan, ondernemend ingesteld en een overtuigend ondernemingsplan, kan met ons microkrediet starten met een eigen zaak of zijn/haar bestaande onderneming verder uitbouwen.

Zowel rechtspersonen, zelfstandigen in hoofdberoep als zelfstandigen in bijberoep kunnen een Impulskrediet aanvragen. Als starter kan je al je kredietaanvraag doen zelfs als je nog geen ondernemingsnummer hebt.

Waag de sprong naar ondernemerschap met behoud van je uitkering

Het is een grote stap in de onzekerheid om als werkzoekende te starten als ondernemer. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om te starten als ondernemer en voor een bepaalde periode je werkloosheidsuitkering behouden. Zo kan je starten via een starterscoöperatie zoals Starterslabo. Hoe dat werkt lees je in onze gesprek met Miek van Starterslabo.

Je kan ook gebruik maken van de maatregel Springplank naar zelfstandige. Als uitkeringsgerechtigde werkloze kan je ook een nevenactiviteit beginnen en gedurende 12 maanden je werkloosheidsuitkering behouden.  Meer informatie hierover en hoe je je uitkering behoudt, vind je op de website van de VDAB, een van de partners van Impulskrediet. Werkzoekenden kunnen zich ook laten begeleiden om te starten als ondernemer via het project Maak werk van je Zaak.

Werkzoekenden die de stap naar ondernemerschap zetten, kunnen voor financiering terecht bij Impulskrediet.

Interesse?

Heb je interesse in Impulskrediet? Je kan  je microkrediet aanvragen in 4 eenvoudige stappen. Je kan zelfs een simulatie maken van je krediet. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.