Ons aanbod

Microkrediet tot 25.000 euro en 2 jaar gratis begeleiding

Lening voor ondernemers die moeilijk aan krediet geraken

Heel wat ondernemers slagen er niet in om via hun bank een krediet te krijgen. Als je krediet geweigerd werd of je krijgt geen bijkomende lening meer, dan kan je nog steeds terecht bij Impulskrediet. Elke ondernemer krijgt bij Impulskrediet de kans om zijn/haar project voor te stellen aan de hand van een financieel en ondernemingsplan. Wanneer je aanvraag in aanmerking komt, word je kredietdossier verder opgebouwd op basis van een persoonlijk gesprek. Als Impulskrediet gelooft in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een lening en kan je van start. Als kredietnemer kan je ook gebruik maken van 2 jaar gratis begeleiding door een van onze vrijwilligers.

Modaliteiten van ons microkrediet

 • bedrag: maximum 25.000 euro
 • rentevoet: 6%, vast.
 • solidariteitspremie: eenmalig 4% op het kredietbedrag (minimum 100 euro en maximum 750 euro).
 • looptijd: maximum 5 jaar.
 • terugbetaling: vaste maandelijkse bedragen.

Let op, geld lenen kost ook geld

2 jaar gratis begeleiding

Impulskrediet voorziet daarnaast 2 jaar gratis begeleiding door vrijwilligers. Dat zijn coaches met  professionele ervaring. Ze staan je bij op verschillende domeinen. Een coach kijkt met de blik van een buitenstaander naar je zaak, en zal proberen concrete tips te geven over hoe je je zaak nog verder kan optimaliseren. Ook bij problemen staat de Impulskrediet vrijwilliger voor je klaar.

Wie komt in aanmerking?

Elke ondernemer die geen krediet of lening (meer) krijgt van de bank voor een bestaande zaak of onderneming of voor het opstarten van een nieuwe activiteit. Enkele voorbeelden van redenen waarom een bank je geen krediet geeft:

 • Je ben nog te jong of te oud, vijftigplussers krijgen vaak geen lening om te starten met een eigen zaak of hun onderneming uit te breiden;
 • Je moet nog starten of bent net gestart;
 • Je hebt ooit een faillissement gehad (en je bent zelfs verschoonbaar verklaard);
 • je staat geficheerd bij de nationale bank (zwarte lijst) of hebt in schuldbemiddeling gezeten;
 • Je vraagt een zakelijke lening of krediet om te starten in bijberoep;
 • Je ontvangt een werkloosheidsuitkering of een uitkering als gevolg van ziekte;
 • De bank heeft al een krediet aan je gegeven maar wil geen bijkomend krediet meer toekennen;
 • Je onderneemt in een zogenaamd ‘moeilijkere’ sector
 • Het ontbreekt je aan eigen inbreng (middelen) of je kan geen waarborgen aanbieden;

Het zijn maar enkele voorbeelden waarom een bank je kredietaanvraag kan weigeren.

Bij Impulskrediet hoeven dit geen drempels te zijn. Elke ondernemer of toekomstige ondernemer met een degelijk onderbouwd businessplan, die ondernemend is ingesteld en een overtuigend ondernemingsplan kan voorleggen, kan met ons microkrediet starten met een eigen zaak of een bestaande onderneming verder uitbouwen.

Opgelet, in het geval je ooit een faillissement hebt gehad moet je verschoonbaard verklaard zijn. Mensen die in een collectieve schuldbemiddeling zitten kunnen ook niet zomaar opnieuw ondernemen.

Zowel rechtspersonen, zelfstandigen in hoofdberoep als zelfstandigen in bijberoep kunnen een Impulskrediet aanvragen. Als starter kan je al een kredietaanvraag doen zelfs als je nog geen ondernemingsnummer hebt. Een eventueel faillissement of collectieve schuldbemiddeling moet afgerond zijn alvorens je een Impulskrediet kan aanvragen.

Waag de sprong naar ondernemerschap met behoud van je uitkering

Het is een grote stap in de onzekerheid om als werkzoekende te starten als ondernemer. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om te starten als ondernemer en voor een bepaalde periode je werkloosheidsuitkering behouden. Zo kan je starten via een starterscoöperatie zoals Starterslabo. Hoe dat werkt lees je in ons gesprek met Miek van Starterslabo.

Je kan ook gebruik maken van de maatregel Springplank naar zelfstandige. Als uitkeringsgerechtigde werkloze kan je ook een nevenactiviteit beginnen en gedurende 12 maanden je werkloosheidsuitkering behouden.  Meer informatie hierover en hoe je je uitkering behoudt, vind je op de website van de VDAB, een van de partners van Impulskrediet. Werkzoekenden kunnen zich ook laten begeleiden om te starten als ondernemer via het project Maak werk van je Zaak.

Werkzoekenden die de stap naar ondernemerschap zetten, kunnen voor financiering terecht bij Impulskrediet.

Interesse?

Heb je interesse in Impulskrediet? Je kan  je microkrediet aanvragen in 4 eenvoudige stappen. Je kan zelfs een simulatie maken van je krediet. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.