Ons aanbod

Microkrediet tot 25.000 euro en 2 jaar gratis begeleiding

Lening voor ondernemers die moeilijk aan krediet geraken

Via reguliere banken is het vaak moeilijk om een krediet te krijgen als je te jong of te oud bent, nog ervaring moet opdoen, het je ontbreekt aan eigen inbreng, je een faillissement achter de rug hebt, je staat op een zwarte lijst, of je onderneemt in een zogenaamd ‘moeilijkere’ sector. Ondernemers krijgen bij Impulskrediet de kans om hun project voor te stellen aan de hand van een financieel en ondernemingsplan en een persoonlijk gesprek. Als Impulskrediet gelooft in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een lening en kan je van start.

Zowel rechtspersonen, zelfstandigen in hoofdberoep als zelfstandigen in bijberoep kunnen een Impulskrediet aanvragen.

Microkrediet tot 25.000 euro

Een Impulskrediet is een microkrediet tot 25.000 euro voor (kandidaat-) ondernemers. Impulskrediet geeft de beginnende of de ervaren ondernemer met een goed idee en een uitgewerkt ondernemings- en financieel plan, de kans om een microkrediet aan te vragen om een eigen zaak te starten of verder uit te bouwen.

  • maximum bedrag: 25.000 euro
  • rentevoet: 6%
  • solidariteitspremie: eenmalig 4% op het kredietbedrag (minimum 100 euro en maximum 750 euro)
  • looptijd: maximum 5 jaar.

Let op, geld lenen kost ook geld

2 jaar gratis begeleiding

Impulskrediet voorziet daarnaast 2 jaar gratis begeleiding door vrijwilligers. Dat zijn coaches met  professionele ervaring. Ze staan je bij op verschillende domeinen. Een coach kijkt met de blik van een buitenstaander naar je zaak, en zal proberen concrete tips te geven over hoe je je zaak nog verder kan optimaliseren. Ook bij problemen staat de Impulskrediet vrijwilliger voor je klaar.

Speciale aandacht voor…

Op ondernemen staat geen leeftijd

Het is niet omdat je jong bent dat je geen goede ondernemer kan zijn. Vaak hebben jonge ondernemers (tussen 18 en 28 jaar) moeilijk toegang tot financiering omdat ze nog niets opgebouwd hebben. Bij Impulskrediet hoeft dat geen drempel te zijn. Wanneer je als jonge ondernemer beschikt over een degelijk onderbouwd businessplan, je bent ondernemend ingesteld en je kan ons overtuigen van je plannen, kan je starten met een lening voor je zaak.

Evenzeer steeds meer vijftigplussers starten nog als ondernemer of breiden hun zaak verder uit. Als je geen zekerheden kan bieden, is het als vijftigplus – ondernemer geen evidentie om nog aan een lening te geraken bij de bank. Met Impulskrediet krijg je de kans om ook op oudere leeftijd nog te ondernemen.

Waag de sprong naar ondernemerschap

Het is een grote stap in de onzekerheid om als werkzoekende te starten als ondernemer. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om te starten als ondernemer en voor een bepaalde periode je werkloosheidsuitkering behouden. Zo kan je starten via een starterscoöperatie zoals Starterslabo. Hoe dat werkt lees je in onze gesprek met Miek van Starterslabo.

Je kan ook gebruik maken van de maatregel Springplank naar zelfstandige. Als uitkeringsgerechtigde werkloze kan je ook een nevenactiviteit beginnen en gedurende 12 maanden je werkloosheidsuitkering behouden.  Meer informatie hierover en hoe je je uitkering behoudt, vind je op de website van de VDAB, een van de partners van Impulskrediet. Werkzoekenden kunnen zich ook laten begeleiden om te starten als ondernemer via het project Maak werk van je Zaak.

Werkzoekenden die de stap naar ondernemerschap zetten, kunnen voor financiering terecht bij Impulskrediet.

Tweede kans, nieuwe start

Ondernemers die ooit al een faillissement hadden en zo op een zwarte lijst terechtkwamen of in schuldbemiddeling zitten, zijn evenzeer welkom bij Impulskrediet. Als gefailleerde is het immers moeilijk om nog een krediet te krijgen. Gefailleerden proberen we op die manier een tweede kans en een Impuls voor een nieuwe start te bieden. Hiervoor werken we nauw samen met Dyzo, de organisatie die zelfstandigen in moeilijkheden begeleidt en helpt.

Starten in bijberoep

Denk je eraan om naast je activiteit als loontrekkende te starten als zelfstandige in bijberoep, dan kan je ook terecht bij Impulskrediet. Niet alle microfinanciers hebben een lening dat ook toegankelijk is voor eenmanszaken in bijberoep. Met een microkrediet kan je zo de eerste stappen zetten als ondernemer.

Interesse?

Heb je interesse in Impulskrediet? Je kan  je microkrediet aanvragen in 4 eenvoudige stappen. Je kan zelfs een simulatie maken van je krediet. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.