The Missing Link

Britt

€ 13.000

Eigen inbreng voor start escape room The Missing Link

Britt ontbrak als jong ondernemerster eigen inbreng voor de start van haar eigen escape room. Met een Impulskrediet als eigen inbreng op zak, kon ze aankloppen bij PMV/z voor een Startlening.

Britt en Fabian kiezen voor avontuur

Een inspirerende vakantie in Tenerife

In 2015 namen Britt en Fabian, broer en zus, tijdens hun vakantie in Tenerife deel aan een ‘escape game’. Het spel waarbij je opgesloten wordt in een ‘escape room’ waaruit je moet zien te ontsnappen, werd een geweldige ervaring die Britt aan het denken zette. Ze bedacht zich dat een spelconcept waarin je creativiteit, teamspirit en out of the box denken aardig getest wordt, ook in België wel zou aanslaan. Britt, toen aan het werk binnen de horeca, haalde haar sterke wil en eigen creativiteit boven en ging met het idee aan de slag.

1 jaar later: The Missing Link opent de deuren in Geel

De jonge twintiger werkte een volledig zakenplan uit en legde dit voor aan PMV/z met het oog op een startlening*. Daar kreeg Britt te horen dat ze wel een lening kon krijgen, maar enkel op voorwaarde dat ze voor een stuk eigen inbreng kon zorgen. Ze had dan wel beperkte eigen middelen, maar hield deze liever bij als buffer. Britt ging dan op zoek naar andere oplossingen en nam contact op met Impulskrediet om de mogelijke opties te bespreken. Impulskrediet probeert immers ook de drempel tot ondernemen voor jongeren te verlagen.

Na een uitgebreid gesprek en onderzoek, kreeg Britt te horen dat ze geschikt was voor een microkrediet van 13.000 euro. Daar ging ze meteen mee aan de slag. De begeleider van Impulskrediet was tevreden na een bezoek aan haar zaak en kon alleen maar vaststellen dat alles tot in de puntjes voorbereid was.

Hoe het verhaal verder ging?

In het pand dat Britt huurt, is al één escape room operatief en zeer succesvol. Het gebouw biedt ruimte voor meerdere spelconcepten dus uitbreiden is het plan. De opening van een tweede Escape Room wordt eind 2018 voorzien. Fabian (23), die nu nog voltijds is tewerkgesteld bij de NMBS, overweegt om zijn vaste baan op te geven om zich ook voltijds toe te kunnen leggen op het runnen van deze beloftevolle eigen zaak.

Voor meer informatie over The Missing Link: www.themissinglinkescape.be

Schuilt er een jonge ondernemer in jou en wil je een eigen zaak opstarten, maar beschik je niet over voldoende eigen inbreng voor een startlening of bankkrediet? Neem dan contact op met Impulskrediet en start jouw eigen bedrijf.

*De Startlening van PMV/z is een achtergestelde lening voor starters (werkzoekenden én anderen) die nog niet of gedurende hoogstens 4 jaar actief zijn (als zelfstandige) in hoofdberoep. Er kan tot maximum 100.000 euro geleend worden. Meer informatie over de Startlening vind je op de website van PMV/z.