Tattooshop Tattinge

Inge

€ 7.500

Voor huurwaarborg, inrichting en promotie tattooshop

Inge wou al jaren haar eigen tattooshop. Met een Impulskrediet financierde zehet nodige materiaal om te kunnen starten. In maart 2019 opende Tattinge haar deuren.

Impulskrediet voor een eigen Tattooshop

Inge Vandewalle (39) wou al jaren haar eigen tattooshop. Omwille van haar kinderen had ze de stap nog niet gezet. Maar nu deze oud genoeg zijn, besloot ze dit voorjaar om toch van haar passie haar beroep te maken. Ze deed een beroep op de ´Springplank naar zelfstandige` bij de VDAB, waarmee je je uitkering kunt behouden als zelfstandige in bijberoep.

Via Impulskrediet vroeg Inge een microkrediet aan van € 7.500 om de opstart te financieren. Hiermee kon ze de huurwaarborg, het meubilair, materiaal, promotie en de inrichting bekostigen. De verplichte opleiding rondom hygiëne had zij reeds gevolgd en wat eigen materiaal had zij al in haar bezit: Bij vrienden en familie brengt ze al een tijdje af en toe tattoos aan. In maart 2019 opende Tattinge haar deuren.

Tatoeages zijn niet langer taboe

Inge komt uit een ondernemersfamilie en is artistiek aangelegd. Dat komt goed uit. De tijden zijn veranderd en tattoos zijn niet langer taboe of enkel weggelegd voor een niche publiek. Ook willen mensen tegenwoordig steeds minder een tattoo “uit een boekje” maar liever één met een eigen verhaal. Inge kan hier echt op inspelen. Maar ze zet zeker ook de “simpelere” tattoos, voor wie dat graag wil.

Inge is zeer gepassioneerd door haar werk. Haar partner en kinderen steunen haar en de beslissing om op te starten als zelfstandige werd door het gezin samen genomen. Ze overtuigde mij met haar kennis van zaken, enerzijds door de vele foto’s en voorbeelden van werk die ze al kon laten zien. En anderzijds door de gedetailleerde investeringslijst, haar enthousiasme en het uitgewerkte ondernemingsplan. – Karen Bluekens, Kredietconsulent

Neem een kijkje op de Facebook pagina van Tattinge of volg haar op Instagram voor voorbeelden van haar werk en inspiratie. In de winkel verkoopt Inge ook lederwaren (armbanden en tassen). Je kunt bij Tattinge terecht in Alken in de voormiddag en ´s avonds van 18 tot 22 uur. Op woensdag en donderdag (enkel op afspraak) en zaterdag kun je gewoon binnen stappen (walk-in).

Schuilt er ook een ondernemer in jou?

Wil je een eigen zaak opstarten maar beschik je niet over voldoende eigen inbreng voor een startlening of bankkrediet? Neem dan contact op met Impulskrediet en start jouw eigen bedrijf.