De Purist: Kraakverse Take-away ovenschotels

Jorim

€ 9.000

Voor verbouwingen afhaalpunt voor ovenschotels.

Gepassioneerd door goede producten en gezond en lekker eten, werkte Jorim zijn plannen voor een afhaalpunt voor ovenschotels uit. Met een Impulskrediet heeft hij voldoende startkapitaal voor zijn onderneming.

Lekker eten met natuurlijke ingrediënten van biologische teelt. Hiervoor kun je bij Jorim (46 jaar) terecht in hartje Antwerpen. Toen het restaurant waar hij chef-kok was haar vestiging sloot, besloot Jorim om zijn plannen als zelfstandig ondernemer uit te werken. Gepassioneerd door goede producten en gezond en lekker eten opende hij een afhaalpunt voor ovenschotels in hartje Antwerpen.

Ovenschotels van krakend verse bio groentjes

Op enkele meters van zijn huis vond Jorim het ideale pand voor zijn zaak. Hij gebruikt, zoals hij het zelf zegt: Krakend verse bio groentjes. Bovendien biedt hij zijn klanten een persoonlijk ervaring: Zij kunnen hier gezonde ovenschotels afhalen, maar ook lokale, biologische en seizoensgebonden producten kopen.

Duurzaam geteeld met respect voor het leven en de natuur

Bij voorkeur zijn alle ingrediënten van biologische oorsprong en lokaal verkregen. Duurzaam geteeld met respect voor het leven en de natuur. Door pure ingrediënten te gebruiken, met een hoge voedingswaarde, en deze langzaam te koken, wordt naast het behoud van voedingsstoffen een rijke smaak gegarandeerd.

De schotels worden in de charmante buurtwinkel op de Ballaarstraat 75 klaargemaakt. Hier kunnen klanten van De Purist meteen ook terecht voor informatie en inspiratie over koken met biologische producten.

De Purist, een pak aan inspiratie

In de winkel kunnen klanten naast de gezonde maaltijden boordevol verse groenten, terecht voor een pak aan inspiratie. Het is Jorim’s missie om zijn klanten hier een persoonlijke ervaring aan te bieden. En om de interesse voor een bewuster en gezonder leven aan te wakkeren.

Naast biologische thee en wijnen vind je in de winkel olijfolie van hoogstaande kwaliteit, lokale, biologische groenten en seizoensgebonden producten. Om daarna ook zelf aan de slag te kunnen gaan in de keuken. Volg De Purist op Facebook om op de hoogte te blijven van de seizoensgebonden gerechten en nieuwe producten.

Een Impulskrediet voor Take-Away ovenschotels

Met een Impulskrediet van 9.000 euro en 8.000 euro aan eigen inbreng kan Jorim aan de slag met de verbouwingswerken voor zijn afhaalpunt voor ovenschotels. En heeft hij voldoende investeringskapitaal voor de huurwaarborg en de aankoop van een koeltoog en meubilair voor zijn onderneming.

Jorim is overduidelijk zeer gepassioneerd door goede producten. In combinatie met gezond en lekker eten. Door zijn achtergrond als chef-kok in diverse restaurants weet hij precies bij welke leveranciers de prijs-kwaliteit goed zit.

Met 6 verschillende ovenschotels, waarvan 3 standaard in het assortiment en 3 seizoensgebonden gerechten, zorgt hij enerzijds voor variatie. Anderzijds bedient hij de conservatieve eters die houden van een klassieke lasagne. Dat hij zijn klanten ook stimuleert om bij zijn leveranciers, zoveel mogelijk lokale boeren, groenten aan te kopen, siert hem enorm. – Lore Beckers, Kredietconsulent

Annelies Leysen, werkzaam bij het agentschap innoveren en ondernemen (VLAIO) en coach van Jorim Wolles over De Purist:

“Ik ben een kijkje gaan nemen in de winkel en je kunt zien dat echt overal over na is gedacht: Van de producten en de verpakkingen die gebruikt zijn. Tot het interieur van de winkel: Alles klopt. Ook de locatie is over nagedacht. Het concept van Jorim – gericht op natuurlijke en lokale ingrediënten – ontbrak nog in de buurt. Jorim heeft een goed verhaal, kent zijn vak en brengt dit goed over aan zijn gasten. Het is echt een beleving. Iets wat zeer belangrijk is in deze sector. En past in een tijd waarin klanten steeds kritischer zijn en op zoek zijn naar gezond en culinair eten.”

Twee jaar gratis begeleiding van een coach

Impulskrediet voorziet al haar kredietnemers gedurende twee jaar van gratis begeleiding door een coach. Vaak professionals uit het bedrijfsleven. Annelies:

“Door corona hebben we online contact. Maar ik voel me meer sparringpartner als coach. We toetsen dingen samen af. Zo loopt De Purist sinds de opening als een trein. Hierdoor was het verleidelijk om al iemand aan te nemen. We hebben overlegd en kwamen tot de conclusie nog wat af te wachten. Om te zien of de grote aantallen bestellingen van afhaalmaaltijden ook doorzet nadat mensen weer op restaurant kunnen gaan. Jorim staat open voor feedback en binnenkort gaan we samen naar de cijfers kijken.”

Schuilt er ook een ondernemer in jou?

Wil je een eigen zaak opstarten maar beschik je niet over voldoende eigen inbreng voor een startlening of bankkrediet? Neem dan contact op met Impulskrediet en start jouw eigen bedrijf.