Een Impulskrediet voor de opstart en inrichting van een eigen restaurant

Tim en Alem

€ 16.500

Voor de overname van keukenmateriaal en voorraad voor een eigen restaurant.

Voor Tim en Alem is een eigen restaurant een jarenlange droom. Als een opportuniteit zich voordoet besluiten ze dat het tijd is om een groter publiek aan te spreken.

© Abyssinia

Restaurant Abyssinia: een eigen restaurant waar gestaag naartoe is gewerkt

Sinds jaar en dag koken Tim (51) en Alem (33 jaar) Ethiopische maaltijden voor vrienden en familie. Een eigen restaurant is voor het stel een jarenlange droom, waar langzaam naartoe is gewerkt. Elf jaar geleden leerden Tim en Alem elkaar kennen. In de loop der jaren is de Ethiopische keuken een gedeelde passie van beiden geworden. Naast het uitdagende werk dat ze doen in de zorgsector.

Een opportuniteit doet zich voor

In november 2020 besluiten Tim en Alem dat het tijd is om een groter publiek aan te spreken. Ze starten in bijberoep – naast hun dagelijkse baan in de zorg – als ondernemer met het verkopen van “Takeaway” maaltijden. Dan doet zich een opportuniteit voor: Afrikaans (vooral Senegalees) restaurant “Ten Zuiden” aan de Tervuursesteenweg in Mechelen besluit hun activiteiten te stoppen. En behalve de locatie ook al hun keukenmateriaal en meubilair aan te bieden.

Een krediet voor de opstart en inrichting van een eigen restaurant

Tim en Alem openen op dezelfde locatie een eigen zaak: “Abyssinia”. In het restaurant kun je je tegoed kunt doen aan Afrikaanse gerechten. Met name hartige Ethiopische stoofschotels met vlees of kip, kruidige visgerechten en heerlijke gezonde groenteschotels. Met een Impulskrediet van 16.500,- euro investeert het stel in de huur en huurwaarborg en kunnen zij het keukenmateriaal en de voorraad overnemen van restaurant “Ten Zuiden.”

“Tijdens de gesprekken met Tim en Alem was het duidelijk dat hun plan voor een eigen restaurant geen bevlieging was. Maar wel een jarenlange droom, waar ze gestaag naartoe hebben gewerkt. Tijdens een teametentje hebben we alvast kunnen genieten van het resultaat; super lekker en gezellig. Een echte aanrader voor iedereen die wil genieten van de Ethiopische keuken!” – Karen Bluekens

Afrikaans restaurant Abyssinia is het eerste echte Ethiopische restaurant in Mechelen. Tim en Alem serveren voornamelijk Ethiopisch eten en zijn blij dat ze in het restaurant hun klanten nu ook echt kunnen ontmoeten. Je kunt nog altijd de hele week Takeways bestellen bij Abyssinia en de maaltijden afhalen. Met het grote voordeel dat Tim en Alem deze nu ook niet langer thuis in hun eigen keuken klaar hoeven te maken.

Tim en Alem zijn een ondernemend en dynamisch duo. Naast hun traiteur service zijn ze van plan om ook kookworkshops en dansworkshops aan te bieden in hun restaurant. Het restaurant is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Omdat het koppel hun werk in het restaurant combineert met werk in loondienst.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Tim en Alem?

Volg Abyssinia Resto traiteur en restaurant dan op Facebook.
Abyssinia is ook gezien in: Starter van de week, hln.be en Mechelenblogt.

“Al tijdens ons eerste gesprek voelde ik de passie van Tim en Alem om er hier samen een gezellig, mooi en lekker restaurant van te maken. Ik ben er van overtuigd dat Abyssinia tot iets moois kan doorgroeien en zo een fijne aanvulling kan zijn in het Mechelse aanbod aan restaurants” – Mark Van de Casteele, vrijwilliger Impulskrediet

Schuilt er ook een ondernemer in jou?

Wil je een eigen zaak opstarten maar beschik je niet over voldoende eigen inbreng voor een startlening of bankkrediet? Neem dan contact op met Impulskrediet en start jouw eigen bedrijf.

Ondernemers worden gedurende 2 jaar, na toekenning van het krediet, begeleid. Hiervoor kan Impulskrediet rekenen op vrijwilligers die allemaal hun eigen specifieke kennis en achtergrond hebben. Zo proberen we de slaagkansen van het project te verhogen en de ondernemers een externe blik te geven op hun zaak. Ben je ook geïnteresseerd om vrijwilliger te worden? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.