De Lambiekfabriek

Jo, Jozef, Jeroen & Stijn

€ 25.000

Voor aankoop van wort, het basisingrediënt voor Lambiek

Vier vrienden en bierliefhebbers richtten de Lambiekfabriek op. Ze zijn gepassioneerd door bier. Met Impulskrediet kochten ze wort aan, het basisingrediënt voor Lambiek.

Oude Geuze uit de Zennestreek

Lambiekfabriek Microkrediet 2Jo, Jozef, Jeroen en Stijn zijn vier vrienden en bierliefhebbers. Samen richtten ze de Lambiekfabriek op. Alle 4 zijn ze gepassioneerd door bier.

Jo Panneels werkt als bierconsulent voor Colruyt en volgt daarnaast een opleiding Zythologie (biersommelier). Jozef Van Bosstraten is zelfstandig stukadoor en volgt daarnaast een opleiding voor technicus in brouw- en fermentatietechnieken (brouwmeester). Jeroen Van Lier baat met zijn partner een bierrestaurant uit in Alsemberg (‘De Smidse’) waar hij ook het bier van ‘De Lambiekfabriek’ als huisbier gaat promoten. Stijn Ecker tenslotte is leerkracht in het dagelijkse leven.

In 2006 startte deze goede vrienden met het zeer kleinschalig brouwen van hun eigen geuze. Doordat ze in de Zennestreek produceren, werd hun brouwsel ook officieel erkend als ‘Oude Geuze’. Ze bezitten zelf geen brouwerij en doen daarom beroep op de lokale brouwerij Belgoo voor het maken van de Lambiek, het basisbier dat een essentieel onderdeel is voor hun geuze. Hun doel is om deze zomer van 2017 hun ‘Oude Geuze’ op de markt te brengen.

Ze vroegen een krediet van 25 000 euro aan bij Impulskrediet voor de aankoop van wort, het ingrediënt van Lambiek. Na het brouwen moet de Lambiek 1 tot 3 jaar rijpen. Momenteel hebben ze al een heel aantal vaten van diverse leeftijden. De bedoeling is om in de zomer van 2017 hun ‘Oude geuze’ op de markt brengen.

“Het is dus vooral met het oog op groei naar volgend jaar dat de Gambrinus-ondernemers zijn komen aankloppen bij Impulskrediet. We kijken er in elk geval al naar uit om de nieuwste ‘Oude Geuze’ te mogen proeven in de Brusselse cafés (en daarbuiten). Met deze vier gasten, die de Lambiekfabriek laten draaien, kan dat niet anders dan goed smaken.”

Ben Peeters, kredietconsulent Impulskrediet