Onze partners

Participatiemaatschappij Vlaanderen

Participatiemaatschappij Vlaanderen

http://www.pmv.eu/

Voor het toekennen van de microkredieten werkt Impulskrediet nauw samen met het Sociaal Investeringsfonds SIFO. SIFO cofinanciert de microkredieten. Daarnaast maakt Impulskrediet voor het waarborgen van de microkredieten ook gebruik van de Waarborgregeling. Ondernemers die beroep doen op de Startlening maar geen eigen inbreng hebben kunnen ook terecht bij Impulskrediet. Een Impulskrediet geldt als de eigen inbreng, die een voorwaarde is om aanspraak te maken op de Startlening. Elk van deze instrumenten wordt beheerd door PMV.

Hefboom

Impulskrediet is een initiatief van Hefboom. Hefboom bouwt mee aan sociale en duurzame samenleving en doet dat met een gevarieerd aanbod aan financieringconsultancy en coöperatieve dienstverlening. Met Impulskrediet geeft Hefboom toegang tot financiering voor kwetsbare (kandidaat-) ondernemers die geen toegang hebben tot bankfinanciering. Onderstaande partners helpen ons daarbij. 

Dyzo

Dyzo begeleidt de zelfstandige ondernemer in moeilijkheden integraal en geeft hem een stem in de maatschappij en het beleid. Door de weerbaarheid van de ondernemer te versterken en nieuwe kansen te geven draagt Dyzo bij tot de welvaart en het welzijn in Vlaanderen.

 

Unizo

Een belangrijke partner voor Impulskrediet is UNIZO. Sinds de start van Impulskrediet is UNIZO één van de belangrijkste aanbrengkanalen voor kredietaanvragen van micro-ondernemers. UNIZO neemt het op voor de rechten en belangen van de zelfstandige ondernemer, KMO zaakvoerder of Vrije Beroeper. UNIZO verschaft ook persoonlijk advies & ondernemersinformatie. Ze doen dat via de gratis ondernemerslijn, eigen magazines, pockets en nieuwsbrieven en via hun Kennisnet. Je vindt er ook tal van voordelen zoals modelbrieven, handige tools en kortingen. UNIZO is evenzeer een netwerk waar kennis en ervaring centraal staan: infosessies en evenementen waarop UNIZO-leden gratis of voordelig kunnen aan deelnemen.

Vlaamse starterslabo’s

Vlaamse starterslabo’s

http://www.starterslabo.be/

Starterslabo coacht niet-werkende werkzoekenden naar zelfstandig ondernemerschap. Ze geeft mensen de kans om, mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan, zonder risico hun ondernemingsidee in de markt uit te testen met het oog op de uitbouw van een rendabele zelfstandige activiteit.

European Microfinance Network (EMN)

European Microfinance Network (EMN)

http://www.european-microfinance.org/

Impulskrediet is ook lid van European Micorfinance Network (EMN), het Europees netwerk van microfinanciers. Via dit netwerk is Impulskrediet betrokken bij de promotie van microfinanciering in Europa. EMN ondersteunt micro-ondernemingen, ondernemerschap en via haar leden lobbyt de organisatie op Europees niveau. Op die manier brengt EMN het belang van microfinanciering in de strijd tegen sociale en financiële uitsluiting onder de aandacht van Europese beleidsmakers.

WinWinner

WinWinner is een matchmakingplatform dat ondernemers en investeerders samenbrengt en begeleidt bij het gebruik van de winwinlening en tax shelter voor startende ondernemingen. Jonge ondernemingen kunnen via het platform hun concept en financieringsnood kenbaar maken aan potentiële investeerders. Particuliere investeerders die een onderneming financieel willen ondersteunen op een fiscaal vriendelijke manier kunnen op de website op zoek gaan naar hun ideale kandidaat. Bij een succesvolle match kunnen de ondernemer en de investeerder beroep doen op WinWinner om hen bij het administratieve proces te begeleiden.

Markant

25.000 actieve en ondernemende vrouwen: dat is Markant vzw. Markant beidt activiteiten aan op maat van vrouwen die een extra dimensie willen toevoegen aan hun leven, zowel in persoonlijke tijd als binnen hun professionele bezigheden. De kernwaarden van onze vereniging zijn vriendschap, een ondernemende houding, kwaliteit, originaliteit en respect voor iedereen.

Flanders DC

Flanders District of Creativity ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen.

Denk je zelf ook dat een partnerschap zinvol kan zijn?

Contacteer ons:
T +32 (2) 205 17 20
info@impulskrediet.be