Week van het Microkrediet 2018

Van 19 tot en met 23 maart 2018

microStart en Impulskrediet organiseren de Week van het Microkrediet 2018, onder de hoge bescherming van H.M. de Koningin. De week moedigt ondernemers aan om hun ondernemingsplannen te concretiseren.

VERGEET ALLE VOOROORDELEN OVER ONDERNEMEN

Dat is de boodschap die microStart en Impulskrediet willen meegeven tijdens de editie 2018 van de Week van het Microkrediet. Ondernemen moet mogelijk zijn voor iedereen, ongeacht zijn of haar afkomst, geslacht, sociale achtergrond of leeftijd. We doen dat met de slogan ‘Ook ik ben ondernemer’.

Tijdens de Week van het Microkrediet 2018 zullen de teams van microStart en Impulskrediet die positieve boodschap promoten bij hun klanten, partners en het grote publiek, tijdens lokale evenementen en campagnes.

AWARD MICRO-ONDERNEMER VAN HET JAAR

Elke dag zal een micro-ondernemer met een bijzondere verdienste bekroond worden met een Award. De vier thema’s zijn:

  • ONDERNEMER EN WERELDBURGER
  • VROUW, MOEDER, ONDERNEMER
  • DE SELFMADE ONDERNEMER
  • OP ONDERNEMEN STAAT GEEN LEEFTIJD

Tot slot zal op vrijdag 23 maart de prijs ‘Micro-ondernemer van het Jaar’ worden uitgereikt tijdens een slotceremonie. Het project met het meeste likes krijgt bovendien een dubbele beloning. Hij of zij wordt ook bekroond met de prijs van publiekslieveling.

Het volledige programma vind je ook terug op www.weekvanhetmicrokrediet.be.

NEEM JE TOEKOMST ZELF IN HANDEN

De actie van microStart en Impulskrediet is het bewijs dat iedereen succesvol kan ondernemen, op voorwaarde dat ondernemers toegang hebben tot financiering en begeleiding op maat, dé twee pijlers van het microkrediet.

Microkrediet is een efficiënte manier om werkloosheid en uitsluiting tegen te gaan. Ook ondernemers die niet binnen het systeem van de klassieke banken passen, kunnen hun eigen bedrijfje oprichten en succesvol zijn. Gewoon omdat ze hun toekomst graag zelf in handen nemen!

HEB JE ONDERNEMERSPLANNEN, ZIT JE IN DE LAATSTE RECHTE LIJN OM VAN START TE GAAN, MAAR ONTBREEKT HET JE AAN MIDDELEN? SCHRIJF DAN ALVAST 19 TOT EN MET 23 MAART 2018 IN JE AGENDA.

Of ontdek meteen wat een Impulskrediet voor jou kan betekenen. Lees meer

Terugblik 2017

In onderstaand filmpje krijg je sfeerbeelden te zien van de vorige editie van de Week van het Microkrediet in 2017. De beelden zijn genomen door Kanaal Z, tijdens de openingsceremonie, onder andere in aanwezigheid van Kris Peeters, Vice-eersteminister en Minister van Werk.