Week van het Microkrediet 2017

Van 20 tot en met 24 maart 2017, bij jou in de buurt

Impulskrediet en microStart organiseren de Week van het Microkrediet 2017

De Week van het Microkrediet 2017 heeft tot doel om microkredieten bekend te maken bij het grote publiek. Microkredieten verlagen de drempel tot ondernemerschap voor ondernemers die moeilijk toegang hebben tot financiering. Het is ook een middel tegen sociale uitsluiting.

Deze zesde editie heeft als thema ‘Micro krediet, Macro effect’. Er wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe maatregel ‘springplank naar zelfstandige’. Deze maatregel geeft je de kans om te starten als zelfstandige in bijberoep, met tijdelijk behoud van een deel van je werkloosheidsuitkering. Meer informatie vind je op de website van de RVA.

microStart en Impulskrediet organiseren die week in heel België met verschillende activiteiten: workshops, kennismakingsmomenten, opendeurdagen, enz.. Het volledige programma en waar je ons kan vinden, vind je op de website www.weekvanhetmicrokrediet.be

 

Heb je ondernemersplannen, zit je in de laatste rechte lijn om van start te gaan, maar ontbreekt het je aan middelen? Schrijf dan alvast 20 tot en met 24 maart 2017 in je agenda.

 

Terugblik 2016

In onderstaand filmpje krijg je sfeerbeelden te zien van de vorige editie van de Week van het Microkrediet. In 2016 kregen we onder andere bezoek van Hare Majesteit Koningin Mathilde en gaf Europees Commissaris Marianne Thyssen de aftrap voor de week.