Succesvolle Week van het Microkrediet 2017

Met dank aan de partners die dit mee mogelijk maakten

Succesvolle Week van het MicrokredietDe Week van het Microkrediet, editie 2017 zit erop. We blikken terug op een succesvolle editie.

microStart en Impulskrediet organiseerden in de week van 20 tot 24 maart, meer dan 30 succesvolle activiteiten in heel het land: infosessies, workshops, voorstellingen, opendeuren, pop-up’s, enz.. Lokale activiteiten die het maatschappelijk belang van microkredieten onder de aandacht brachten.

De week werd afgetrapt in Antwerpen met een panelgesprek met Caroline en Nancy Lembe, Muataz Al Zaim, micro-ondernemers en met Karel Van Eetvelt (UNIZO), Fons Leroy (VDAB) en Hermans Daems (BNP Paribas Fortis). Moderator Annabelle Van Nieuwenhuyse leidde het gesprek in goed banen. Onze micro-ondernemers hadden het over de drempels die ze moesten overwinnen om te starten als ondernemer.

Nadien opende Vice-eersteminister en Minister van Werk Kris Peeters de Week van het Microkrediet officieel. Hij stond ook stil bij de nieuwe maatregel ‘Springplank voor zelfstandige’ die het mogelijk maak om te starten als ondernemer met deels behoud van je werkloosheidsuitkering. Een maatregel die microStart en Impulskrediet toejuichen omdat het de drempel voor werkzoekenden naar ondernemerschap verlaagd.

microStart en Hefboom willen in het bijzonder al de partners danken die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben. Zij maken de Week van het Microkrediet extra bijzonder. Bedankt!