Starten als ondernemer, wie kan mij helpen?

Infosessie in het kader van de Week van het Microkrediet 2017

Kom naar de infosessie “Ik wil starten als ondernemer, wie kan mij helpen?”

In het kader van de Week van het Microkrediet, van 20 maart tot en met 24 maart

Starten als ondernemer is niet evident. Doorgaans ontbreekt het je niet aan motivatie, maar zit je met tal van vragen over hoe je dat nu best aanpakt, afhankelijk van je eigen specifieke situatie.

  • Is mijn idee realistisch?
  • Waar vind ik financiering?
  • Hoe maak ik een ondernemingsplan?
  • Welke formaliteiten moet ik in orde brengen?
  • Welke mogelijkheden heb ik als werkzoekende?

Het zijn maar een handvol van de vragen waar je mee zit als starter. Deze infosessie stelt je voor aan een aantal organisaties die startende ondernemers helpen. Je ontdekt tijdens de infosessie met welke vragen je bij wie terecht kan.

microStart, Impulskrediet, VDAB, Starterslabo, Bryo, en Unizo zijn alvast van de partij.

  • Plaats van het gebeuren: Dirk Boutsgebouw (VAC), Diestsepoort 6, in 3000 Leuven
  • We starten om 18u en sluiten rond 20u af met met een drankje

Deelnemen is gratis mits inschrijving. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar lien.devos@hefboom.be met je naam en telefoonnummer.

 

week van het microkrediet impulskrediet Starten als ondernemerMICROKREDIET, MACRO-EFFECT

Tijdens de Week van het Microkrediet verwelkomen microStart en Impulskrediet je een hele week lang op allerlei activiteiten: opendeurdagen, workshops, kennismakingsmomenten, thematische events …

Om de positieve effecten van microkredieten onder de aandacht te brengen, heeft deze zesde editie als thema ‘microkrediet, macro-effect’.

Microkredieten verlagen immers de drempel tot ondernemerschap voor wie moeilijk aan financiering geraakt. Het is ook een innovatief middel tegen werkloosheid en sociale uitsluiting. En het kan je leven soms zelfs een volledig nieuwe wending geven.

Als werkzoekende kun je bovendien genieten van het voordeel ‘springplank naar zelfstandige’. Deze nieuwe maatregel geeft je de kans om te starten als zelfstandige in bijberoep, met tijdelijk behoud van een deel van je werkloosheidsuitkering.

Ontdek het allemaal tijdens de Week van het Microkrediet. Meer informatie over het programma en waar je ons kan vinden, vind je op wwww.weekvanhetmicrokrediet.be.