Op zoek naar financiering?

Ontdek wat de beste financieringsvorm is voor je onderneming en hoe de overheid je daarbij kan helpen.

De zoektocht naar de juiste financiering voor je onderneming is niet altijd eenvoudig. In een nieuwe brochure geeft VLAIO, het Agentschap Innoveren & Ondernemen, een overzicht van de belangrijkste financieringsmogelijkheden en overheidsmaatregelen voor ondernemingen. Elke maatregel wordt uitgebreid beschreven: waarvoor kan ze aangewend worden, wat zijn de voorwaarden, wie komt ervoor in aanmerking en waar kan je terecht.

Doorgaans werken deze overheidsmaatregelen als hefboom om ook financiering via traditionele banken mogelijk te maken of te vergemakkelijken. Op pagina 18 van de brochure staat een interessante matrix van de verschillende maatregelen, die bijvoorbeeld ook aangeeft in welke mate een specifieke maatregel meer of minder bruikbaar is voor micro-ondernemingen.

Er staan ook een aantal initiatieven in die weinig bekend zijn of nieuwe maatregelen zoals de Tax Shelter voor Startende Ondernemingen. Er wordt in de brochure ook aandacht besteed aan tips bij het opmaken van een kredietdossier en bij contacten met de kredietverschaffer.

Raadpleeg de brochure