MayAddOn en The Carebox winnen Bizidee

De Vlaamse ondernemingsplanwedstrijd werd dit jaar gewonnen door Mayaddon en The Carebox

bizideeOp 19 december werden de winnaars van de 16de Bizidee wedstrijd bekend gemaakt.

MyAddOn‘ uit Oost-Vlaanderen won in de categorie ‘projecten met snelle groei’ (LARGE). Ze ontwikkelen kleurrijke add-ons voor krukken en rolstoelen. In de categorie SMALL voor lokaal opgerichte ondernemingen won The Carebox. The Carebox biedt 4 maal per jaar een box aan met zogenaamd ‘cruelty-free’ producten. De box laat je nieuwe merken en topproducten ontdekken, telkens met een seizoensthema, allemaal ethisch verantwoord.

Er werden ons als jury heel wat boeiende projecten voorgesteld. Wat mij steeds weer opvalt is de passie waarmee ondernemers hun projecten voorstellen. Het werkt zeer aanstekelijk. Carebox is de terechte winnaar  in deze categorie. Hun project ligt bovendien in lijn met het soort projecten en initiatieven dat we met Hefboom ook ondersteunen.

Aldus Ben Peeters, kredietconsulent bij Impulskrediet. Impulskrediet is het microkrediet van Hefboom, Hefboom staat voor sociaal en duurzaam ondernemen en bestaat meer dan 30 jaar. Hefboom biedt financiering, dienstverlening en advies aan de sociale en duurzame economie.

Foodtruck’s zijn ons ook niet onbekend. Bij Impulskrediet krijgen we de laatste tijd regelmatig kredietaanvragen voor het starten met een foodtruck. Een dessertenfoodtruck zoals die van L’Oulie zagen we nog niet, dat was nieuw voor mij. Starb heeft goed begrepen dat communicatie door middel van beelden steeds belangrijker wordt. Ze zijn trouwens al actief en maken mooie dingen.

bizideeEen overzicht van de andere winnaars van Bizidee vind je op de website van Agentschap Ondernemen & Innoveren. De ondernemingsplanwedstrijd Bizidee wordt georganiseerd in opdracht van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, in het kader van meer en sterker ondernemerschap.