Steeds meer jongeren kiezen voor ondernemerschap

 

 

microkrediet jongerenJongeren kiezen opnieuw meer voor het ondernemerschap

Uit een analyse van NSZ op basis van gegevens van het RSVZ, het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen, blijkt immers dat het aantal zelfstandigen onder de 30 jaar vorig jaar met 4,2 procent is toegenomen. En dat terwijl het totaal aantal zelfstandigen in 2015 slechts met 1,9 procent toenam. De economische heropleving zit daar voor een groot stuk tussen, net als het feit dat jongeren, zeker in de tech sector, tegenwoordig niet massaal hoeven te investeren om hun eigen onderneming op te starten. Toch is slechts 11 procent van alle zelfstandigen in ons land jonger dan 30. Dat moet beter, vindt NSZ.

Lees het volledig bericht

Bij Impulskrediet zijn 1 op 5 van de kredietnemers  jonger dan 28 jaar. In 2015 nam het aantal aanvragen voor een microkrediet van jongeren ook toe t.o.v. 2014.  Impulskrediet merkt dus eveneens een toename van het ondernemerschap bij jonge mensen, in lijn met de analyse van NSZ.

Impulskrediet heeft sinds 2 jaar samen met het  Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), een traject lopen in het bevorderen van ondernemerschap bij jongeren. Met het project ‘Jong en vol ondernemerschap’ willen VLAIO en Impulskrediet de drempel tot ondernemerschap bij jonge mensen verlagen. Het ontbreekt hen veelal aan ervaring of eigen inbreng om met hun eigen zaak te starten. Daardoor heeft een jonge ondernemer moeilijk toegang tot bankfinanciering om met hun eigen onderneming te kunnen starten. Nochtans zijn ze vaak zeer gemotiveerd en deden soms al heel wat ervaring tijdens hun studies, bijvoorbeeld als student-ondernemer. Impulskrediet geeft ook die jongeren de kans om te starten als ondernemer.

Daarnaast werkt Impulskrediet ook samen met iDrops om jonge ondernemers intensief te begeleiden bij het opstellen van een haalbaar ondernemings- en financieel plan.