Jong en vol ondernemerschap

Impulskrediet op de schoolbanken bij RHIZO Hotelschool Kortrijk

Microkrediet jong en vol ondernemerschapIn het kader van het project ‘Jong en vol ondernemerschap’ waren we met Impulskrediet te gast bij RHIZO Hotelschool in Kortrijk voor een boeiende en interactieve les vol ondernemerschap.

Tijdens een interactieve les hebben de laatstejaarsstudenten van de RHIZO Hotelschool een fictief, maar zo realistisch mogelijk, financieel plan opgesteld voor de opstart van een restaurant. De leerlingen kregen ook een case voorgeschoteld, gebaseerd op een effectieve kredietaanvraag die Impulskrediet kreeg. De studenten mochten oordelen of ze het microkrediet al dan niet zouden goedkeuren en waarom.

Voor kredietconsulenten Karen en Ben was het alvast een zeer geslaagde voormiddag.

“We hebben er veel uit geleerd. Het was boeiend om te werken met gedreven jongeren vol goesting om later te ondernemen. Daarnaast was het ook interessant om te zien hoe RHIZO Hotelschool oog heeft voor ondernemerschap en haar jongeren klaarstoomt voor het professionele leven. We wensen de leerlingen alvast veel succes toe bij de realisatie van hun ondernemingsplannen en danken RHIZO voor hun gastvrijheid.”

Ben je als school ook geïnteresseerd in een les vol ondernemerschap en hoe een financier naar een ondernemingsplan kijkt, neem contact op met Impulskrediet. We bekijken graag of we ook in jouw school een interactieve les kunnen organiseren.

Het project ‘Jong en vol ondernemerschap’ kadert in een samenwerking tussen Impulskrediet en Agentschap Ondernemen & Innoveren dat tot doel heeft de drempel tot ondernemerschap voor jongeren te verlagen. Sinds de start van het project zijn reeds 20% van de micro-ondernemers waaraan Impulskrediet een microkrediet verschaft tussen 18 en 28 jaar.