Ondernemen begint bij een degelijk ondernemingsplan

De bouwstenen van een goed ondernemingsplan

Als je graag je eigen zaak wil starten of groeiplannen hebt, is het belangrijk om een ondernemingsplan op te stellen. Zo verplicht je jezelf om op voorhand over alle mogelijke facetten na te denken, je plannen te concretiseren en bij te sturen. Een goed ondernemingsplan anticipeert op mogelijke uitdagingen die je als ondernemer gaat tegenkomen, en hoe je daarop een antwoord kan bieden. Het is belangrijk om je plannen zoveel mogelijk te onderbouwen. Het toont aan dat je over elk element grondig hebt nagedacht.

Er zijn heel wat sjablonen op het web beschikbaar met ondernemingsplannen. De belangrijkste vragen waarover je moet nadenken en die onderdeel uitmaken van je ondernemingsplan zijn alvast:

Ook bij Impulskrediet hebben we onze eigen versie van een ondernemingsplan, dat meteen ook dient als je aanvraag voor een microkrediet. Bij elke van de bouwstenen van het ondernemingsplan krijg je extra uitleg bij de vragen die je jezelf moet stellen en waarop het antwoord terug te vinden moet zijn in het ondernemingsplan. Het ondernemings- en financieel plan van Impulskrediet vind je hier.

Enkele algemene tips mee bij het opstellen van je plan

Je staat er niet alleen voor. Er zijn wel wat organisaties die je kunnen helpen bij het opstellen van een ondernemingsplan. Binnenkort vind je op onze website een overzicht van die organisaties.

Ontdek ook onze tips voor een succesvolle kredietaanvraag of welke organisaties je kunnen helpen bij het maken van je ondernemingsplannen.