De beste wensen voor 2018 en een terugblik op 2017

We wensen je een ondernemend 2018!

We wensen je een fantastisch 2018 en blikken dan ook graag terug op een boeiend 2017 met Impulskrediet. Impulskrediet slaagde er opnieuw in heel wat kansengroepen te bereiken met een microkrediet om hun eigen zaak op te starten.

  • 1 op 4 van onze kredietnemers was in 2017 werkzoekende op het moment dat ze voor een microkrediet aanklopten. Deze werkzoekenden zijn vandaag aan de slag als ondernemer.
  • 15% is jonger dan 28 en bijna 1 op 4 is vijftigplusser. Meer dan de helft van hen was bovendien een starter. Naar analogie met 2016 zien we steeds meer vijftigplussers die nog starten als ondernemer.
  • Ruim 20% van onze ondernemers hebben een migratieachtergrond en we gaven ook aan enkele vluchtelingen de kans om te starten als ondernemer
  • Een derde van onze micro-ondernemers heeft ooit een faillissement gehad en kreeg bij Impulskrediet in 2017 een tweede kans om te ondernemen
  • Bijna 1 op 5 van onze kredietnemers is actief in een creatieve sector. Andere populaire sectoren zijn horeca, alles wat met voeding te maken heeft, de zorg en gezondheidssector, schoonheid, transport en de bouwsector.

Heb je zelf ondernemingsplannen die steeds concreter worden en ben je nog op zoek naar financiering voor je onderneming? Ook in 2018 staan we met Impulskrediet klaar om je ondernemingsplannen mee te realiseren.

Contacteer ons, en we helpen je graag verder.