Marc Severi

Marc€ 19.000Bouwt met Impulskrediet zijn imkerij verder uit

Met Impulskrediet kon Marc zijn imkerij uitbouwen

The Happy Bees, het geesteskind van gedreven ondernemer Marc Severi

Veel mensen dromen ervan: van je passie je beroep maken. Sommigen slagen daar ook echt in. Marc Severi bijvoorbeeld, in hoofberoep actief bij de groendienst van de stad Hasselt, en daarnaast al jaren gepassioneerd door bijen … en nu ook zelfstandig ondernemer in bijberoep.

Als een hobby uit de hand loopt

Logo The Happy BeesMarc is al jarenlang imker. Hij kweekt bijenvolken (zo’n volkje bestaat uit een 50.000 bijen onder de hoede van één koningin), zet deze uit in fruitplantages en op bedrijfsterreinen, verkoopt honing en andere bijenproducten, en geeft workshops rond bijen en imkeren.

Die veelheid aan activiteiten, en de bijhorende investeringen, deden Marc beseffen dat er, nog meer dan een gepassioneerd hobbyist, een gedreven ondernemer in hem schuilt.

Maar er komt veel kijken bij de uitbouw van een eigen zaak. Marc pakte de uitdaging voorzichtig aan en volgde een starterscursus  bij het Starterslabo in het gebouw van Stebo in Genk.

“Daar heb ik de kneepjes geleerd van het ondernemen én daar zitten de juiste mensen op de juiste plaats om starters een goede start te laten nemen. Ik heb er ook kennis gemaakt met de mensen van Impulskrediet. Ik had zoveel vertrouwen in deze mensen dat ik ook langs deze weg mijn financiering wou laten gebeuren.”

Marc Severi.

Als Ondernemer in bijberoep is het moeilijk om een bankkrediet te kunnen krijgen. Marc leende daarom via een Impulskrediet van Hefboom 19.000 euro om zijn activiteiten volop te ontplooien én te promoten. Daarmee investeerde hij bijvoorbeeld in bijkomende bijenkasten, maar ook in de aankoop van een tent om op markten te kunnen staan, en in de uitwerking van een eigen huisstijl en website.

Behalve particulieren polsten ook bedrijven als Ikea Hasselt, het Hasseltse Radisson Blu Hotel en Giovani Oosters van B&B Vous Lé Vous al naar de mogelijkheden tot samenwerking. De belangstelling voor de bijenwereld groeit, en dat is broodnodig. Bijen zijn namelijk een bedreigde diersoort, terwijl ze – nog meer dan andere insecten – nodig zijn voor de bestuiving van groenten en fruit, dus voor een groot deel van onze voedselproductie. Werk aan de winkel dus voor The Happy Bees (http://thehappybees.be).

Heb jij ook een hobby of passie waar je graag meer uit zou willen halen? Bekijk dan ons stappenplan voor het aanvragen van jouw eigen Impulskrediet.