Coffee & Ink

Elke & Joris € 25.000Voor dé essentiële koffiebar items: een goede koffiemolen en koffiemachine

Ondernemers Elke en Joris gingen voor hun jeugddroom: een eigen koffiebar. Met een microkrediet maakten zij een goede start. In de koffiebar brengen zij koffie en gebak samen met een tattooshop.

Voor Elke en Joris is een eigen koffiebar een jeugddroom

Coffee & Ink opende dit voorjaar een vernieuwende koffiebar waar je naast een goede Fairtrade koffie en thuisbereide producten ook terecht kunt voor een tattoo. In de koffiebar, naast de achteruitgang van het station in Leuven, zet gediplomeerd tattoo artist LD.Ink, Lentel Devillé (26) tattoos.

Voor zaakvoerders Elke Lijnen (27) en Joris Laureyn (35) is de koffiebar een jeugddroom. Beide hebben een passie voor koffie en tattoos. Elke, voorheen werkzaam als maatschappelijk werker, neemt het gebak voor haar rekening. Alles wordt zelfgemaakt. Barista Joris, ontfermt zich over de bar en de bediening. Hij heeft reeds 5 jaar horeca ervaring opgedaan in een café aan de vaart (Entrepot) in Leuven.

Een krediet voor een goede start

Met een Impulskrediet van 25.000 euro kunnen de ondernemers een goede start maken en de benodigdheden voor in de keuken en aan de toog financieren. Zoals een goede koffiemolen en koffiemachine. Impulskrediet gelooft ten volle in de verdere groei van Coffee & Ink en biedt zoals gebruikelijk ondersteuning gedurende de eerste twee jaren van opstart.

De focus bij Coffee & Ink ligt op kwaliteit. Naast het concept van taart van de koffiebar kun je er ook heerlijke verse quiche, hartige muffins of soep eten én als bedrijf lunch bestellen. De koffieblend die gebruikt wordt is samengesteld door Coffee & Ink zelf, in samenwerking met branderij Monx uit Zonhoven. Monx zet in op transparante en lokale handel. 

De buurt Kessel-Lo is in volle opmars en deze zaak lijkt Elke en Joris op het lijf geschreven. Ze zijn zeer gedreven om hun droom waar te maken. Ook vullen zij elkaar goed aan qua expertise en karaktereigenschappen en zijn ze duidelijk gepassioneerd door alles wat te maken heeft met koffie en tattoos. Met veel plezier kom ik een koffie drinken en een taartje eten.
– Lore Beckers, Kredietconsulent

De koffiezaak in de Martelarenlaan, in de passage van Kessel-Lo naar het station, is vlakbij recent aangelegd Park Belle Vue. Iedereen is welkom in de koffiezaak om rustig een goede koffie te komen drinken met een zelfgebakken stuk taart. In de werkruimte van de koffiebar kun je werken en een snelle koffie “to go” oppikken kan natuurlijk ook, alvorens op de trein te springen richting werk.

Coffee & Ink is elke weekdag open van 6.30 tot 19 uur en zaterdag van 10.30 tot 17 uur. Houd de Instagram van Coffee and Ink en de Facebookpagina zeker ook in de gaten.

Microkrediet voor elke ondernemer met een goed plan

Schuilt er ook een ondernemer in jou. En wil je een eigen zaak opstarten maar beschik je niet over voldoende eigen inbreng? Neem dan contact op met Impulskrediet via het contactformulier en start jouw eigen bedrijf.