Hatica Cevik

Hatica€ 3.400Start eigen kapsalon met hulp van Impulskrediet

Met de Startlening+ van Participatiefonds Vlaanderen en een Impulskrediet kon Hatica haar kapsalon inrichten.

Hatica is 41 jaar en woont samen met haar echtgenoot en 4 kinderen in Antwerpen-Berchem. Hatica is kapster van opleiding. Ze heeft jarenlang in loondienst gewerkt. Toen ze op zoek moest naar een nieuwe job was dat, gezien haar leeftijd, moeilijker dan gedacht . In 2013 deed ze een aanvraag bij Impulskrediet voor een Startlening.

De Startlening+ is een product van het Participatiefonds Vlaanderen voor startende ondernemers. Tot juni 2015 kon deze enkel aangevraagd worden door werklozen. Sinds juli 2015 kan de Startlening+ zowel door werkenden als werkzoekenden aangevraagd worden. Bij de Startlening moet een eigen inbreng van 25% voorgelegd kunnen worden. Startende ondernemers die deze eigen inbreng niet zelf kunnen financieren kunnen hiervoor een beroep doen op Impulskrediet.

Aangezien Hatica in 2013 werkloos was, kwam ze in aanmerking voor de Startlening+ van het Participatiefonds. Het openen van een eigen kapsalon was al langer een droom van haar. Samen met haar echtgenoot heeft Hatica een goed businessplan gemaakt voor haar kapsalon. Ze had ook al een mooi pand gevonden op een goede locatie, vlak bij het station van Antwerpen-Berchem en op wandelafstand van haar woning.

Haar Startlening van €18.000 werd goedgekeurd bij het Participatiefonds. Ook haar kredietaanvraag bij Impulskrediet van €3.400 voor haar eigen inbreng werd vlot goedgekeurd. Met haar Startlening kon ze de inrichting voor haar kapsalon kopen. Ze wist heel goed hoe haar kapsalon eruit zou zien. Na het inrichten van het pand kon ze in januari 2014 van start gaan.

Langzaamaan beginnen de zaken goed te lopen. Mensen blijven lang trouw aan hun eigen kapper. En Hatica krijgt heel veel steun van haar echtgenoot, buren en van de passanten. Hatica is elke dinsdagavond van 17 uur tot 19 uur enkel open voor vrouwen.

“Het krediet van Impulskrediet was de laatste schakel die er voor zorgde dat de Startlening in orde kwam. Zonder Impulskrediet zou ik nooit staan waar ik momenteel sta, in mijn eigen kapsalon.”

http://www.haarstudio-ozzy.be