Bonaparte Frituur-Thai food

Patrick€ 11.000Voor de overname en de opstartkosten van een frituur

Na een loopbaan in loondienst kreeg Patrick in de zomer van 2018 een arbeidsongeval met een gebroken enkel tot gevolg. Toen zijn enkel bijna hersteld was besloot hij zijn oude droom waar te maken en zelf met een frituur te starten: Bonaparte frituur-Thai food.

Impulskrediet voor de overname van de lokale “buurt” frituur

Op jonge leeftijd werkte Patrick Dockx (42) 2 jaar full time als friturist. Nadien wou hij altijd zijn eigen frituur hebben. Na een loopbaan in loondienst kreeg Patrick in de zomer van 2018 een arbeidsongeval met een gebroken enkel tot gevolg. Toen zijn enkel hersteld was besloot hij zijn oude droom waar te maken en een frituur over te nemen. Het resultaat is Bonaparte frituur-Thai food.

Met een Impulskrediet in combinatie met eigen inbreng was het mogelijk voor Patrick om in juni de lokale “buurt” frituur over te nemen in Houthalen-Helchteren. Het totale investeringsbudget werd gebruikt om enerzijds de overname te betalen en anderzijds de opstartkosten te financieren die nodig waren om de overname te kunnen verwezenlijken (huurwaarborg, voorraad en promotie). 

Een vliegende start voor Bonaparte frituur-Thai food

Patrick koos bewust voor de overname van een frituur omdat dit zekerheid biedt over het potentieel van de zaak. Voor de overname liep Patrick nog een maand mee om de kneepjes van het vak te leren en om eerste contacten te leggen met klanten. Dit heeft zijn effect niet gemist, het bestaand cliënteel blijft terugkomen en is blij dat het vertrouwde aanbod van de frituur behouden blijft. De echtgenote van Patrick, Manuschanog, is ook zeer enthousiast over dit project en springt bij in de zaak op de drukkere momenten.

Manuschanog, roepnaam Manny, is afkomstig uit Thailand. Patrick en Manny drukken beiden hun stempel op de zaak. Door naast frietjes, het meest typische Belgische product, authentieke Thaise maaltijden aan te bieden. Het is een speciale combinatie die je niet gauw vindt, maar ze slaat goed aan en zo vinden zo ook nieuw cliënteel.

Na de overname staan tal van nieuwe gerechten op de kaart

Bij Bonaparte frituur-Thai food kan je naast frietjes en snacks ook terecht voor Thai food, verse pasta’s, zoals de Bonaparte spaghetti Tom Yum met zeevruchten, maar ook voor een zelfgemaakte tartaar. De focus ligt op “kwaliteit, service en traditie” door te werken op traditionele wijze met verse producten van lokale leveranciers. Met werkervaring op zak als kelner, warehouse supervisor, productieleider en ploegverantwoordelijke in logistieke bedrijven kan Patrick zijn creativiteit nu kwijt in de verschillende rollen van verkoop, aankoop en administratie.

De frituur is geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 16 uur  tot 22 uur. Vrijdag en zaterdag van 16 uur tot 23 uur. Op maandag is de zaak gesloten. Je kunt er ter plaatse eten maar ook een zelfbereide schotel afhalen. Dus ben je in de omgeving van Houthalen-Helchteren en op zoek naar een lekkere maaltijd? Ga dan zeker even langs bij Bonaparte frituur-Thai food.

“Patrick is een vakbekwaam friturist, met een passie voor Belgische “friet met mayonaise.” Hij ziet het belang van het behouden van de ambacht van het frieten bakken en een kwalitatieve voorsprong ten opzichte van fastfoodketens. Daarnaast biedt hij een onderscheidend aanbod aan de liefhebber van de Thaise keuken en verse pasta’s. Omdat wij het vertrouwen hebben dat Patrick op een professionele manier een frituur weet uit te baten, geven we hem met Impulskrediet de kans om te starten met ondernemen.”
– Karen Bluekens, kredietconsulent.

Wil je een eigen bedrijf starten of uitbreiden of een zaak overnemen maar beschik je niet over voldoende eigen middelen? Dan is een microkrediet wellicht iets voor jou. Impulskrediet verstrekt kredieten aan ondernemers die niet terecht kunnen bij de bank. Ook ondernemers die al gestart zijn kunnen bij ons terecht. Neem contact op met Impulskrediet en geef jouw ondernemersdroom een kans.