Tweede kans na faillissement

Project 'Tweede kans en een impuls voor een nieuwe start'

Een microkrediet, als impuls voor een tweede kans

Nieuwe kans na faillissement

Jaarlijks zijn er nog steeds ruim 5.000 ondernemingen die failliet gaan. Een faillissement hoeft echter niet het einde te betekenen voor een ondernemer. Er zijn heel wat mogelijkheden om na een faillissement opnieuw te starten.

Ondernemers die ooit al een faillissement hadden en zo op een zwarte lijst terechtkwamen of in schuldbemiddeling zitten, hebben het moeilijk om opnieuw te lenen bij een bank. Hun krediet wordt veelal geweigerd. Deze ondernemers zijn welkom bij Impulskrediet. We motiveren en begeleiden hen richting een krediet voor een tweede kans.

microkrediet-FaillissementImpulskrediet werkt hiervoor nauw samen met Dyzo, de organisatie die ondernemers in moeilijkheden begeleidt. Samen met Dyzo organiseert Impulskrediet seminaries, workshops en informatiesessies die ondernemers helpen om ondanks hun problemen toch verder te ondernemen. Het gaat dan om sessies zoals “Krediet geweigerd, wat nu?”, “Ondernemen na faillissement” of “Doorstarten en herstarten”. Impulskrediet verwijst ook ondernemers door naar Dyzo wanneer blijkt dat ze extra begeleiding kunnen gebruiken voor een doorstart of herstart.

Ondertussen zijn 1 op 10 van de klanten van Impulskrediet ondernemers die ooit een faillissement hebben meegemaakt. Ze kregen met een microkrediet de kans om opnieuw te ondernemen.

MicrokredietVoor dit project wordt ook nauw samengewerkt met Agentschap Innoveren & Ondernemen.

IMPULSKREDIET

Ben je toe aan een tweede kans als ondernemer? Dan kan je bij Impulskrediet terecht. Een Impulskrediet is een microkrediet tot 25.000 euro met 2 jaar gratis begeleiding.

  • maximum bedrag: 25.000 euro
  • rentevoet: 6%
  • solidariteitspremie: eenmalig 4% op het kredietbedrag (minimum 100 euro en maximum 750 euro)
  • looptijd: maximum 5 jaar.

INTERESSE?

Heb je interesse in Impulskrediet? Je kan  je microkrediet aanvragen in 4 eenvoudige stappen. Je kan zelfs een simulatie maken van je krediet. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.