Jong ondernemen

Project 'Jong en vol ondernemerschap'

Microkrediet op maat van de jonge ondernemer

Jong ondernemen

Jong ondernemen is niet altijd even gemakkelijk. Het is voor jonge ondernemers vaak moeilijk om bankfinanciering te krijgen omdat je nog ervaring moet opdoen of het je ontbreekt aan eigen inbreng. Nochtans kiezen steeds meer jongeren voor het ondernemerschap. Dat blijkt uit een analyse van het Neutraal Syndicaat voor zelfstandigen (NSZ).

Impulskrediet geeft iedereen met een goed idee en een uitgewerkt ondernemings- en financieel plan de kans om een microkrediet aan te vragen om een eigen zaak te starten of verder uit te bouwen. Impulskrediet heeft daarbij speciale aandacht voor jong ondernemen.

Met het project ‘jong en vol ondernemerschap’ probeert Impulskrediet de drempel tot ondernemerschap voor jongeren te verlagen. Jonge ondernemers (tussen 18 en 28 jaar) krijgen de kans om hun project uit de doeken te doen, worden geholpen en geadviseerd en indien nodig eerst doorverwezen.

Impulskrediet ontwikkelde een tool die helpt bij het inschatten van de slaagkansen van een jonge ondernemer. Impulskrediet onderzoekt ook welke nodige ondernemerscapaciteiten de jonge zelfstandige ontbreekt en met gratis begeleiding bijgeschaafd kan worden.

Daarnaast stelt Impulskrediet ervaring en kennis ter beschikking van organisaties die jong ondernemerschap ondersteunen.

Microkrediet jong ondernemenImpulskrediet is in het kader van dit project partner van WeForWork van iDrops. Binnen dit project worden jongeren intensief begeleid bij het opstellen van een financierbaar ondernemings- en financieel plan. De jeugdhuizenkoepel Formaat en Haven zijn tevens sterke partners waarmee Impulskrediet nauw samenwerkt. Andere partners waarmee Impulskrediet samenwerkt om het ondernemerschap bij jongeren te promoten zijn o.a. Artevelde Hogeschool, Rhizo en UCLL.

Sinds de start van dit project nam het aantal jonge kredietnemers bij Impulskrediet toe. Ondertussen is 1 op 5 kredietnemers bij Impulskrediet tussen de 18 en 28 jaar.

MicrokredietVoor dit project wordt ook nauw samengewerkt met Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Impulskrediet

Ben je als jonge ondernemer op zoek naar een microkrediet? Dan kan je bij Impulskrediet terecht. Een Impulskrediet is een microkrediet tot 25.000 euro met 2 jaar gratis begeleiding.

  • maximum bedrag: 25.000 euro
  • rentevoet: 6%
  • solidariteitspremie: eenmalig 4% op het kredietbedrag (minimum 100 euro en maximum 750 euro)
  • looptijd: maximum 5 jaar.

Interesse?

Heb je interesse in Impulskrediet? Je kan  je microkrediet aanvragen in 4 eenvoudige stappen. Je kan zelfs een simulatie maken van je krediet. Zo weet je hoeveel je maandelijks zal moeten aflossen. Heb je nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren.