The Missing Link

Britt€ 13.000Eigen inbreng voor start escape room The Missing Link

Britt ontbrak eigen inbreng voor de start van haar eigen escape room. Met een Impulskrediet als eigen inbreng op zak, kon ze aankloppen bij PMV/z voor een Startlening.

Britt en Fabian kiezen voor avontuur

November 2015: Britt en haar broer Fabian genieten van een vakantie op Tenerife.

Ze nemen er samen deel aan een Escape Game. Dit spelconcept houdt in dat je wordt opgesloten in een Escape Room waaruit je moet zien te ontsnappen. Gedurende dit spel worden je creativiteit, je teamspirit, en je vermogen om out of the box te denken aardig op de proef gesteld. Een geslaagde spelavond brengt broer en zus op het idee dat dit ook in België moet kunnen. Britt, nu 25 jaar, is al een paar jaren aan de slag binnen de Horeca. Ze heeft er ontdekt dat ze een sterke eigen wil heeft, en tal van ideeën om zaken anders aan te pakken. Maar dat wordt niet altijd sterk gewaardeerd door werkgevers.

November 2016: Precies één jaar na kennismaking met het concept, opent The Missing Link in Geel.

Britt heeft intussen een volledig zakenplan uitgewerkt en voorgelegd aan PMV/z, met het oog op een startlening. De lening kan ze krijgen, op voorwaarde van een eigen inbreng. Omdat ze de beperkte eigen middelen wil houden als buffer, contacteert Britt Impulskrediet. Niet veel later heeft ze een Impulskrediet van 13.000 euro op zak. De begeleider van Impulskrediet bezocht haar zaak en kon alleen maar vaststellen dat alles tot in de puntjes was voorbereid. Hoe verder? In het pand dat Britt huurt, is al één Escape Room ingericht. Die kent veel succes. Het pand biedt ruimte voor drie verschillende spelconcepten, elk met een eigen verhaal. De opening van een tweede Escape Room wordt in 2017 voorzien. Maar intussen verwacht Britt haar eerste kindje. 2017 wordt op alle fronten een druk jaar. Fabian (23), die nu nog voltijds is tewerkgesteld bij de NMBS, overweegt om zijn vaste baan op te geven om zich ook voltijds toe te kunnen leggen op het runnen van deze beloftevolle eigen zaak.

www.themissinglinkescape.be

De Startlening+ van PMV/z is een achtergestelde lening voor starters (werkzoekenden én anderen) die nog niet of gedurende hoogstens 4 jaar actief zijn (als zelfstandige) in
hoofdberoep. Er kan tot maximum €100.000 geleend worden.

Meer informatie over de Startlening vind je op de website van PMV/z.